Kadetska liga Srbije (U17): Ovog vikenda rasplet u grupi „Jug”

1937

Kadeti klubova Wild Boars i Black Hornets odigraće u subotu 18. juna meč 3. kola Kadetske lige Srbije (U17), čiji će ishod odrediti konačan plasman u grupi „Jug”.

Sedam dana pre zvaničnog kalendara takmičenja Kragujevčani će ugositi vršnjake iz Jagodine u borbi za 1. ili 2. mesto u grupi, koje vode u polufinale. „Veprovi” su u 1. kolu izgubili od Pastuva iz Požarevca, koje su u 2. kolu pobedili „Stršljenovi” i koji sada imaju lepu priliku da se eventualnom pobedom plasiraju na 1. mesto i tako dobiju lakšeg protivnika u polufinalu.

Podmladak Wild Boarsa ima pak imperativ pobede, ukoliko želi da nastavi dalje takmičenje. Ipak, prevashodna namera kluba iz Kragujevca jeste da se ove utakmice iskoriste da mladi igrači osete „pravu utakmicu” i nakon toga nastave da se „školuju” kao igrači američkog fudbala.

– Kada smo okupili decu u januaru, nije se ni znalo da će se igrati liga za mlađe od 17 godina. Naš glavni cilj i svrha, najpre treninga pa i ovih utakmica, jeste priprema i fudbalsko obrazovanje dece za juniorsku tim. To su dečaci koja su do sada igrali jedino youth i fleg fudbal, dok će deo njih ove godine preći u juniorski tim, a da pre toga nikada nije ni imao kontakt s američkim fudbalom – pojašnjava Danilo Mijušković, trenerkog kadetskog tima „Veprova”, dodajući da uprkos tome, u subotu očekuje dobru utakmicu protiv Jagodinaca i pobedu svoje ekipe.

– Nemamo rezultatskih ambicija, jer to od početka nije ni bio cilj, ali zbog malog broja utakmica i timova, možemo reći da imamo nameru da odigramo bar još jedan meč koji bi imao veliki značaj za ove momke. Zahvaljujući ubedljivoj pobedi Jagodinaca nad Požarevljanima, nama je dovoljna pobeda, pa makar i s jednim poenom razlike. Bez obzira na sve, željno iščekujemo ovu utakmicu, jer znamo da Jagodinci igraju „školovan” fudbal. Ceo tim je dobro uigran, iskusni trener Đurišić ih je dobro taktički potkovao pa očekujem dobru utakmicu, raznovrsnu i borbenu do kraja – izjavio je Mijušković.

S druge strane, Dejan Srećković, hvatač i jedan od kapitena kadetske ekipe Black Hornets, ističe da njegovi saigrači u meč ulaze puni samopouzdanja.

– Ipak, ne gubimo iz vida ozbiljnost protivnika. Požarevac smo dobili sa do sada najubedljivijim rezultatom u svim selekcijama od osnivanja kluba. Očekujemo od kadeta „Veprova” raznovrsnu igru, ali mislimo da imamo dovoljno iskustva da zaustavimo njihove napade. Nadamo se pobedi, ali i jakom otporu domaćina – rekao je Srećković.

Utakmica će se odigrati, kako je već naznačeno, u subotu 18. juna od 12.00 časova. Domaćin je tim iz Kragujevca koji će i ovaj meč, kao i utakmicu seniorskog tima u Prvoj ligi, organizovati u selu Brzan nadomak Batočine, na terenu FK „Brzan”.