7. kolo PLS: Poraz Pančevaca uprkos jakom otporu Vukovima

2718

SBB Vukovi učvrstili su lidersku poziciju na tabeli „Sport klub” Prve lige Srbije, nakon što su u odličnom meču poslednjeg, 7. kola, slavili u Pančevu protiv ekipe Panthers sa 65 : 41.

Dve ekipe među kojima nema mnogo nepoznanica i ove sezone priredile su jedan krajnje uzbudljiv meč, i za razliku od prošlogodišnjeg efikasan, kada su, podsetimo se, Pančevci bili na pomolu senzacije i pobede nad Beograđanima, promašivši šut za produžetke. Ipak, „Panteri” će i ove sezone ostati upamćeni po jednoj zanimljivosti – najčešće su ulazili u end-zonu Vukova, u odnosu na sve druge ekipe.

Ovog puta, domaćini su silovito ušli u meč i gotovo do pred kraj poluvremena imali prednost jednog poseda lopte. Sjajni import Majkl Kembel predvodio je napad svoje ekipe i održavao prednost „Pantera” u prvoj četvrtini. Kratka pauza prijala je Vukovima, i shvativši da je „đavo odneo šalu”, zaigrali su mnogo bolje, pre svega u napadu. Džon Uribe je po ko zna koji put preuzeo stvar u svoje ruke i na odličan način upošljavao svoje hvatače za čak tri uzastopna tačdauna pa se na poluvreme otišlo s potpunim preokretom i u igračkom i u rezultatskom smislu.

Ispostavilo se na kraju da je ta stečena prednost, upravo u ovom delu igre, bila i presudna za ishod ovog duela.

Ipak, „Pantere” to nije pokolebalo pa je u trećoj deonici viđena egal igra u kojoj su i jedan i drugi tim postigli po dva tačdauna. Pančevo je forsiralo igru trčanjem, kojom su kvoterbek Kevin Hačings i Stefan Dedić kako-tako održavali rezultatski priključak, uz zaostatak dva poseda lopte.

Slična igra viđena je i u poslednjoj fazi susreta, ali je duo Uribe–Vašington ponovo bio nerešiva enigma za protivnički tim. Dva pasa za tačdaun te trčanje Krešimira Gorše, koji se na ovom meču dva puta upisao u poentere, bili su dovoljni da Vukovi ne ispuste prednost pred hrabrim naletima „Pantera”.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 13 : 07
07 : 00 – trčanje 2 jarde, Majkl Kembel; PAT Željko Stegnjaja
07 : 07 – pas 65 jardi, Džon Uribe za Entonija Vašingtona; PAT Vladimir Dimitrijević
13 : 07 – trčanje 2 jarde, Kembel; PAT izblokiran
2/4 – 07 : 24
13 : 10 – fild-gol s 12 jardi, Dimitrijević
20 : 10 – pas 12 jardi, Kevin Hačings za Zorana Todorovića; PAT Stegnjaja
20 : 17 – pas 20 jardi, Uribe za Nikolu Simovića; PAT Dimitrijević
20 : 24 – pas 48 jardi, Uribe za Simovića; PAT Dimitrijević
20 : 31 – pas 2 jarde, Uribe za Vašingtona; PAT Dimitrijević
3/4 – 14 : 15
20 : 38 – trčanje 22 jarde, Krešimir Gorša; PAT Dimitrijević
27 : 38 – trčanje 80 jardi, Hačings; PAT Stegnjaja
27 : 46 – pas 80 jardi, Uribe za Vašingtona; pretvaranje za 2, Uribe za Vašingtona
34 : 46 – trčanje 18 jardi, Stefan Dedić; PAT Stegnjaja
4/4 – 07 : 19
34 : 53 – pas 44 jardi, Uribe za Vašingtona; PAT Dimitrijević
41 : 53 – pas 30 jardi, Hačings za Kembela; PAT Stegnjaja
41 : 59 – skrin-pas 35 jardi, Uribe za Vašingtona; pretvaranje za 2 neuspešno
41 : 65 – trčanje 22 jarde, Gorša; PAT neuspešan

Gorša je nakon meča istakao da je njegov tim izvojevao pobedu teže nego što su to očekivali, za koju je pre svega zaslužan napad.

– Mislim da smo napravili neke greške u odbrani koje moramo da popravimo. Naš napad je ’izvukao’ ovu utakmicu i da nije bilo napada, bilo bi sve mnogo teže, što potvrđuje i ovoliki broj poena koji smo primili – rekao je Gorša, dodajući da je zadovoljan svojom igrom u ovoj utakmici, budući da je imao veću minutažu zbog izostanka Josovića.

Izjave Majkla Kembela iz ekipe Panthers pogledajte i poslušajte u videu ispod:

SBB Vukovi su se ovom pobedom učvrstili na 1. poziciji ligaškog dela „Sport klub” Prve lige Srbije pa će u polufinalu plej-ofa biti domaćini četvrtoplasiranom timu – trenutno, to su „Panteri”, a da li će tu i ostati, zavisi od ishoda meča između ekipa Blue Dragons i Wild Boars, koji se igra narednog vikenda.