Treća liga Srbije: Poslednje kolo u grupi Sever

1616

Dva meča poslednjeg 5. kola Treće lige Srbije u grupi „Sever” odigraće se predstojećeg vikenda. U Bečeju će se sastati Vidre i Sharks, a u Novom Sadu ekipe Wild Dogs i Knights. Ta utakmica ujedno će odrediti pobednika grupe.

1Wild Dogs – Knights

Direktan okršaj dve ekipe koje su do sada ostvarile sve pobede zakazan je za subotu, 11. jun. Domaćin je novosadska ekipa Wild Dogs, a nakon ovog duela biće poznato koji će tim s pozicije broj 1 nastaviti dalje takmičenje.

Istina, klečanski „Vitezovi” imaju bolju gol razliku, nešto iskusniju i fizički jaču ekipu, što bi gostima mogla da bude prednost, smatra Željko Đajić, glavni trener „Vitezova”.

– Pomalo neočekivano, najvažniju utakmicu regularnog dela igramo u Novom Sadu. Momci iz ekipe Wild Dogs su izuzetno prijatno i lepo iznenađenje dosadašnjeg dela Treće lige Srbije, no mi ćemo učiniti sve da ih pobedimo i „umirimo” pred plej-of – kaže Đajić, osvrćući se dalje na igru protivnika.

– Dosta toga smo videli i saznali o njima u dva prethodna kola. Prostudirali smo njihovu igru, znamo da ih predvode kvoterbek Pavle Nešković i vrlo solidni hvatači. Oni će pas-igrom i igrom po zemlji, gde im je najbolji naš nekadašnji igrač Verner Štajer, pokušati da nam nanesu štetu. Takođe, imaju najbolju odbranu u ligi jer su primili svega 12 poena u tri utakmice, a koju predvodi opet naš nekadašnji saigrač Miroslav Marjanski – ocenio je glavni trener Klečana.

S druge strane, Đajić je istakao da njegov tim ima najbolji napad u ligi s prosekom od 37 poena po utakmici.

– Imamo i mi i te kako čime da se podičimo. Ovo će biti vrlo zanimljiv i intersantan sudar dveju dosad nepobeđenih ekipa. Spremni idemo u Novi sad na megdan, bićemo ponovo kompletni, što nama puno znači. I mi i oni prikazaćemo svim ljubiteljima fudbala lepu i dopadljivu igru – zaključio je glavni trener Knightsa, dodavši na kraju da njegov tim ide uvek na pobedu.

– Tako će biti i sad jer znamo šta nam ona donosi, budući da bismo u mogućem polufinalu imali prednost domaćeg terena, verovatno opet protiv istog protivnika.

Početak utakmice zakazan je za 17.00 časova, a igra se na terenu „Wild Dogs Kennel” u Novom Sadu.

2Vidre – Sharks

Ishod duela između bečejskih Vidri i šabačkih „Ajkula” odrediće 4. mesto u grupi. Iako se čini da on nema takmičarski značaj, ta pozicija ipak vodi u dalje trećeligaško nadigravanje, odnosno četvrtfinale i borbu s prvoplasiranim timom „na jugu”, ekipom Bears iz Sofije.

U slučaju pobede Bečejaca, napravio bi se krug od tri ekipe koje će imati jednak skor – po jednu pobedu i tri poraza. Stoga je Vidrama pobeda u ovom susretu imperativ, a plasman na tabeli odrediće se gol razlikom; u suprotnom, trenutno stanje na tabeli ostaće nepromenjeno – Šapčani će biti treći, a ekipa Hawks iz Obrenovca četvrta.

– Predstojeća utakmica biće veliki ispit za nas – počinje svoju izjavu za naš sajt trener Vidri Darko Marojević. – Imali smo vremena da analiziramo ekipu iz Šapca i da se pripremimo maksimalno. Ostaje nam samo da damo sve od sebe, kada istrčimo na teren. Ovi momci su, bez obzira na sve probleme koje imaju, ostali na okupu. Iako su neki prvi put obukli opremu, hrabrili su jedni druge, nisu odustajali ni kada su gubili s preko 20 poena razlike.

Darko Marojević, inače sejfti u bečejskoj ekipi, povredio se u meču 2. kola protiv Hawksa iz Obrenovca, što ga je udaljilo s terena u igračkom smislu, ali se ekipi „približio” kao trener i stručna podrška.

– Posle početnog poraza od „Vitezova”, pozvan sam da se priključim ekipi i pomognem im prvenstveno kao igrač, ali i kao trener. Nažalost, povredio sam se već na utakmici protiv Obrenovca, te me je to udaljilo od terena, ali je ostavilo mesta i vremena da se posvetim trenerskom poslu. Iako imamo mali broj igrača, radili smo naporno. Deo toga se primetio na utakmici u Novom Sadu protiv Wild Dogsa. Teško vreme i umor se odrazio na koncentraciju i nervozu igrača, te smo napravili nekoliko nepotrebnih grešaka u ključnim trenucima. U većini utakmice uspevali smo da budemo ravnopravan protivnik na terenu, iako to rezultat ne pokazuje. Shodno tome, mogu da kažem da smo pobedili sami sebe, odnosno da je naš protivnik zbog iskustva upisao bodove – pojasnio je Marović.

Ulogu favorita Bečejci pak prepuštaju ekipi Sharks.

– Nismo sigurni ni da ćemo ovu utakmicu odigrati u punom sastavu, pa stoga ulogu velikog favorita prepuštamo gostujućoj ekipi, ali sam siguran da će to biti jedna lepa sportska predstava i borba za 4. mesto u grupi, koje vodi u četvrtfinale. Zato pozivam sve, koji budu mogli, da dođu i budu dodatna podrška za obe ekipe – poručio je Darko Marojević.

Milan Jokić, trener ekipe Sharks, kratko je izjavio:

– Nećemo ništa prepustiti slučaju u ovoj utakmici. Spremamo se za nju kao da je otvaranje sezone.

Utakmica se igra u nedelju od 16.00 sati na terenu OFK Bečej 1918, čijem se rukovodstvu uprava KAF Vidre zahvaljuje na ustupljenom terenu.