5. kolo DLS: Sombor „Celtis” ubedljiv u Jagodini

2172

Ekipa „Celtis” iz Sombora pobedila je na gostovanju u Jagodini „Black Hornetse” sa 27 : 0, čime je vrlo blizu naslova šampiona Druge lige Srbije koji obezbeđuje direktan plasman u Prvu ligu naredne sezone.

Prvo poluvreme obeležila je egal igra oba tima, u kojoj su se odbrane pokazale kao jači deo meča, ali uz nešto nervozniju igru gostiju iz Sombora koje ni brzi tačdaun na početku prve četvrtine nije mnogo ’opustio’.

Krajem treće četvrtine greška prilikom ispucavanja panta koštala je Jagodinu poena; moral ekipe je opao, a napad slabo napredovao. To je osokolilo „Celtise”, čiji je kvoterbek Branko Radošević nastavio da pas-igrom postiže poene i koji se do kraja susreta iskazao kao junak meča.

Glavni trener somborske ekipe Andrej Sekulović kazao je da su „Celtisi” odradili dobru pripremu meča, protivnika su analizirali do sitnih detalja, što se na kraju odrazilo i na rezultat. Ipak, prema rečima Sekulovića, nije od početka išlo sve kako je zamišljeno.

– Igrali smo malo nervoznije u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku uspeli da odradimo sve što smo se dogovorili. Do kraja lige preostaju nam dva meča protiv laganijih protivnika, ali nas to neće opustiti jer želimo da sezonu privedemo kraju kako smo je i počeli i mirno se plasiramo u Prvu ligu – izjavio je glavni strateg Somboraca, čestitavši ekipi iz Jagodine na fer i korektnoj utakmici.

Kvoterbek „Stršljenova” Đorđe Paunović smatra da je glavni razlog lošeg izdanja njegove ekipe slaba relaizacija u napadu.

– Nakon ujednačenog prvog poluvremena, slabo smo realizovali naše planove u napadu. Protivnik se branio uspešno i to nas je koštalo utakmice i poena. Sve čestitke Somborcima, za koje nema sumnje da su novi prvoligaši – kratak je bio Paunović.

Stefan Milutinović, lajnbeker i defanzivni koordinator „Black Hornetsa”, mišljenja je da je odbrana na momente grešila i da su te greške ogledalo poraza.

– Ali, ponekad se mnogo više nauči iz poreza, nego iz pobede. Priliku da se dokažu na terenu dobili su svi igrači i to je dobar znak da će ova generacija imati odličnu budućnost. „Stršljenovi” su osnovani da bi bili uspešni, i nastavićemo da težimo ka tome. Preostala su još dva kola, u Čačku i kod kuće protiv Kikinde. Očekujemo pobede i ’overu’ treće pozicije, što će nam olakšati žreb za narednu godinu – rekao je Milutinović.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 00 : 07
00 : 07 – pas 50 jardi, Branko Radošević za Predraga Mandića; PAT Nikola Skuban
2/4 – 00 : 00
3/4 – 00 : 13
00 : 13 – izblokirani pant, Nemanja Pavkov; PAT neuspešan
00 : 20 – pas 10 jardi, Radošević za Mandića; PAT Skuban
4/4 – 00 : 07
00 : 27 – pas 18 jardi, Radošević za Srđana Bojića; PAT Skuban

„Celtisima” ostaju još dva meča do kraja lige. Najpre će 18/19. juna u Zemunu odigrati zaostalu utakmicu 3. kola protiv „Pirata”, a potom u poslednjem, 7. kolu, pred domaćim navijačima, duel sa čačanskom ekipom „Angel Warriors”.