6. kolo PLS: Imperatori (NI) vs Wild Boars (KG)

1288

Nije se često dešavalo da velikoj trojki srpskog američkog fudbala, neko četvrti ’otkine’ bodove. Valjda ćemo baš zbog toga dugo pamtiti i prepričavati prošlogodišnju pobedu „Imperatora” u istom ovom meču. Isti rivali, isto mesto, ali ekipe i njihova trenutna forma, daleko su od prošlogodišnjih. I dok Kragujevčani igraju daleko bolje i opet su oni stari, Nišlije se suočavaju sa svojom možda i najgorom prvoligaškom sezonom.

Čvrsto zakovanima za dno tabele, Nišlijama ni eventualna pobeda neće mnogo pomoći, jer se njihov meč sezone igra u Inđiji, u 7. kolu. Mislima su „Imperatori” sigurno već okrenuti ka tom meču, pa nas i u Nišu, poput one u Beogradu, može očekivati jači trening za mnogo važnije mečeve koji slede za obe ekipe.

Pobedom u Novom Sadu, Kragujevčani su obezbedili 2. mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u polufinalu, i luksuz bi bio prokockati ga u naredna dva meča, pa je ozbiljan pristup narednoj utakmici imperativ.

– Iako su poslednji na tabeli, poučeni prošlogodišnjim iskustvom, ozbiljno ih shvatamo. Ove sezone nema lakih protivnika, pa samim tim nećemo potceniti ni „Imperatore”. Kao i uvek, uzdamo se u našu jaku odbranu i da će naš napad to uspešno iskoristiti – istakao je defanzivni linijaš Kragujevčana Dušan Nikolić.

Ivan Manić, vajd-risiver „Imperatora”, rekao je da Kragujevčani izvesno nisu tim protiv kojeg možete računati na lake poene i pobedu.

– Mi ćemo se potruditi da sve greške svedemo na minimum, da odigramo dobar meč i da napravimo dobru uvertiru za sledeći duel u Inđiji, za utakmicu koja će verovatno odlučiti o našem prvoligaškom statusu.

Imperatori_Wild_Boars_2015_b

Jedan od najboljih igrača „Divljih veprova” ove sezone, tajtend Stefan Đurić, istakao je gubitak koncentracije i veliki broj grešaka, kao nešto sa čime se njegova ekipa često suočava ove sezone. Nažalost ili na sreću, samo jedna ekipa je to uspela da kazni ove sezone, ali ako žele finale i titulu, te propuste moraju eliminisati.

– Prvenstveno moramo da ispravimo greške koje su nas u prethodnom kolu skupo koštale, a to su nedostatak koncentracije i discipline tokom same igre. U izuzetno zahtevnoj utakmici s „Vukovima” opet smo sami sebi bili najveći protivnici i s nekoliko grešaka, koje su nedopustive protiv ovako iskusnog protivnika, nažalost i presudili. Nadam se da ćemo u meču sa „Imperatorima”, za razliku od prošlogodišnjeg, pokazati veću želju za pobedom i obezbediti ubedljiv trijumf. Mislim da ćemo pojačani povratkom nekolicine igrača, koji nisu bili tu u prethodnom periodu, uspeti da odigramo jako dobru utakmicu i postignemo veliki broj poena – zaključio je Stefan Đurić.

Meč u Nišu zakazan je za nedelju 5. jun u 15.00 časova, a odigraće se na terenu Sportskog centra „Čair”.