Pionirska fleg liga (U15): „Krune” iz Kraljeva prvi finalisti

2009

Fleg ekipa „Royal Crowns” iz Kraljeva plasirala se u završnicu Pionirske fleg lige (U15). To pravo podmladak Kraljeva izborio je osvajanjem 1. mesta u grupi Jug.

Četvrti, i ujedno poslednji turnir Pionirske fleg lige u okviru grupe Jug održao se proteklog vikenda u Kragujevcu. Pre početka takmičenja u borbi za 1. mesto nalazile su se ekipe „Black Hornets” iz Jagodine, koja je imala imperativ tri pobede za plasman u finale, te „Royal Crowns” iz Kraljeva koji je bio u nešto povoljnoj situaciji, budući da im je trebalo dva trijumfa za sigurnu završnicu.

Ipak, uzbuđenje i neizvesnost su izostali jer se „Golden Bearsi” iz Bora nisu pojavili na turniru pa su mečevi s njima registrovani službenim rezultatom (35 : 0). Pobedom nad domaćim „Veprovima” Kraljevčani su tako ubeležili neophodnu drugu pobedu, što ih je automatski kvalifikovalo za finale lige.

„Black Hornetsi” iz Jagodine su pobedili „Krune” u direktnom okršaju, ali u tom trenutku nije bilo nedoumica u vezi s finalistom, te je meč odigran u sportskom duhu i za prestiž.

Evo i kompletnih rezultata:

Wild Boars : Royal Crowns – 12 : 20 (6 : 6)
Black Hornets : Wild Boars – 36 : 44 (19 : 19)
Royal Crowns : Black Hornets – 12 : 24 (6 : 12)

Konačan poredak grupe Jug izgleda ovako:

  1. Royal Crowns (10 pobeda, 2 poraza)
  2. Black Hornets (8 pobeda, 4 poraza)
  3. Wild Boars (6 pobeda, 6 poraza)
  4. Golden Bears (bez pobede, 12 poraza)

Predstojećeg vikenda odigraće se poslednji turniri u grupama Sever i Centar, nakon čega će biti poznati protivnici „Kraljevskih kruna” u finalu.