Treća liga Srbije: Pregled kola u grupama Sever i Jug

2627

Ovog vikenda odigrana su četiri meča u okviru Treće lige Srbije. U 4. kolu grupe Sever pobedili su „Vitezovi” iz Kleka i novosadski „Wild Dogsi”. U grupi Jug se igralo poslednje, 3. kolo, a bodove su upisali gostujući timovi: „Golden Bearsi” iz Bora, te sofijski „Bearsi”.

U nastavku je pregled odigranih mečeva.

1Klek Knights – Obrenovac Hawks 38 : 0

Sigurnom i rutinskom igrom „Vitezovi” iz Kleka savladali su „Sokolove” iz Obrenovca. Iako su gosti bili vidno oslabljeni, došavši na meč sa 17 igrača, to nikako nije umanjilo učinak Klečana koji su bili bolji u svim segmentma igre.

Kvoterbek Lazar Sporin sjajnim pasom za Nemanju Stojkovića otvorio je odbranu Obrenovčana, a završni udarac zadali su povratnici u klub Dragomir Milanović, Ivan Pleva i Miroslav Apostolović. Milanović i Pleva postigli po dva tačdauna trčanjem, a Apostolović jedan za potpuno ubedljiv i siguran trijumf „Vitezova” koji su tako nastavili svoj niz nepobedivosti.

Odbrana predvođena Lukom Škorićem je takođe delovala prilično impresivno, ne dozvolivši rivalu previše akcija na polovini domaćina. Gosti, uprkos igrački oslabljeni, došli su sa željom da se bore, pružili su dostojan otpor, i na tome im treba odati piznanje.

Kapiten odbrane „Knightsa” Luka Škorić kratko je posle utakmice rekao da je njegov tim ostvario ono što je i želeo – sigurnu pobedu.

– Prošli smo bez povreda, što je jako bitno i sad idemo dalje. Želimo da do kraja pobedimo sve rivale. Neka se sad spreme „Dogsi”.

„Vitezovima” je ostala još utakmica, upravo s ekipom „Wild Dogs” iz Novog Sada. U direktnom duelu dva tima će se boriti za prvo mesto u grupi Sever Treće lige Srbije. Gostima iz Obrenovca predstoji pauza pred baraž meč sa prvoplasiranom ekipom grupe Jug, a to će najverovatnije biti ekipa iz Sofije.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 06 : 00
06 : 00 – pas 32 jarde, Lazar Sporin za Nemanju Stojkovića; neuspešno pretvaranje za 2
2/4 – 12 : 00
12 : 00 – trčanje 9 jardi, Dragomir Milanović; neuspešno pretvaranje za 2
18 : 00 – trčanje 5 jardi, Ivan Pleva; neuspešno pretvaranje za 2
3/4 – 08 : 00
26 : 00 – trčanje 27 jardi, Ivan Pleva; uspešno za 2, Milanović
4/4 – 12 : 00
32 : 00 – trčanje 39 jardi, Milanović; neuspešno pretvaranje za 2
38 : 00 – trčanje 15 jardi, Miroslav Apostolović; neuspešno pretvaranje za 2

2Bedemi – Golden Bears 14 : 38

„Zlatni medvedi” su na gostovanju u Smederevu pobedili domaću ekipu s 38 : 14, u okviru 3. kola grupe Jug.

„Bedemi” su imali lepu priliku da prvi put pred svojim navijačima ubeleže pobedu, no čini se da je iskustvo gostiju učinilo svoje.

Glavni trener smederevske ekipe Predrag Rajčić zahvalio se svima koji su došli da u premijernom meču na domaćem terenu podrže „Bedeme”, istakavši da je, uprkos porazu, zadovoljan prikazanim jer je njegova ekipa podigla igru na viši nivo.

– U utakmicu protiv Borana ušli smo sa željom da se što bolje pokažemo pred domaćom publikom. U tome smo delom i uspeli, postigavši prve poene na nekoj zvaničnoj utakmici. Uprkos porazu, mislim da smo podigli igru na viši nivo i nadalje ćemo se truditi da se krećemo uzlaznom putanjom – izjavio je Rajčić.

„Golden Bearsi” su upisali drugu pobedu u ligi, a pozicija na tabeli, i samim tim polazna tačka za četvrtfinalna takmičenja u nastavku, zavisiće od ishoda meča u Kraljevu.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 00 : 14
00 : 06 – pas 10 jardi, Dobrosav Manić za Vukana Đokića; PAT neuspešan
00 : 08 – sejfti nakon lošeg snepa ispred end-zone
00 : 14 – trčanje 11 jardi, Goran Lukić; PAT neuspešan
2/4 – 08 : 00
08 : 14 – trčanje 3 jarde, Aleksandar Vranić; pretvaranje za 2, pas 2 jarde Milanče Vasić za Darka Janojlića
3/4 – 00 : 08
08 : 22 – pas 40 jardi, Dobrosav Manić za Marka Stefanovića; pretvaranje za 2, Lukić
4/4 – 06 : 16
08 : 30 – pas 60 jardi, Manić za Stefanovića; pretvaranje za 2, pas 6 jardi Nemanja Milovanović za Vukana Đokića
14 : 30 – pas 60 jardi, Aleksandar Lazičić za Dejana Janojlića; PAT neuspešan
14 : 38 – pas 60 jardi, Manić za Marka Gajića; pretvaranje za 2, pas 5 jardi Manić za Gajića

3Royal Crowns – Bears 0 : 14

Iskustvo i fizička snaga bili su presudni za još jednu pobedu sofijskih „Medveda”, ovog puta nad visprenim i mladim „Krunama”. Meč je praktično rešen u prvom poluvremenu, u kojem su gosti iz Bugarske postigli dva tačdauna – pasom za tačdaun kvoterbeka Georgijeva, a onda i trčanjem raninbeka Marijana Petrova.

Ovo je bila oproštajna utakmica dugogodišnjeg igrača Kraljeva Dimitrija Denovića Dimbe, koji odlazi da služi i započne profesionalnu karijeru u korpusu specijalnih jedinica Vojske Srbije.

Utakmica je bila posebna i po tome što je s nje upućen apel i skrenuta pažnja na akciju prikupljanja sredstava za obnovu nedavno izgorelog hrama Svetog Save u Njujorku, koji je i važno mesto okupljanja Amerikanaca srpskog porekla.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 00 : 07
00 : 07 – pas 10 jardi, Nikolaj Georgijev za Radoslava Taševa; PAT Todor Stamenov
2/4 – 00 : 07
00 : 14 – trčanje 20 jardi, Atanas Atanasov; PAT Stamenov
3/4 – 00 : 00
4/4 – 00 : 00

4Sharks – Wild Dogs 6 : 13

Šabačke „Ajkule” po drugi put ove sezone nisu uspele da upišu poene na domaćem terenu. Pred oko 100 gledalaca na terenu gradskog stadiona u Šapcu bolji su bili „Wild Dogsi” iz Novog Sada, pobedivši domaćine sa 13 : 6.

U prve dve četvrtine viđena je izuzetno čvrsta igra odbrana obe ekipe. Grešilo se sa obe strane u napadu, igralo se pred end-zonama, ali poena nije bilo.

U trećoj četvrtini, posle sneak akcije, kvoterbek „Sharksa” Ivan Kovačević unosi loptu u end-zonu, ali je realizacija za 2 poena opet bila problem za domaću ekipu. I pored dve kazne, rezultat je ostao 6 : 0 u korist „Ajkula”.

U poslednjoj četvrtini, umor i pad koncentracije, te nekoliko diskutabilnih odluka sudija, dovodi do povećane tenzije na terenu. U celokupnoj situaciji, gostujući tim nalazi način da izjednači trčanjem Štajera Vernera od 12 jardi, a zatim je Luka Bosanac uspešno izveo ekstra poen, za preokret i rezultat 6 : 7.

Igralo se čvrsto u nastavku, ali na 3-4 minuta do kraja utakmice, sneak akcijom gostujućeg tima preko kvoterbeka Pavla Neškovića, povećan je rezultat na 6 : 13, što je, ispostavilo se, ostao i krajnji rezultat utakmice.

– Bila je ovo čvrsta i jaka utakmica. Šapčani su odlično odradili organizaciju meča, a na terenu su bili fantastičan protivnik. Mi idemo dalje, upisana je još jedna pobeda, naš cilj, neskromno, je i prvo mesto u grupi – izjavio je Vukašin Simonović iz novosadskih „Wild Dogsa”.

– Na kraju, ipak odličan meč. „Wild Dogs” su se pokazali kao ekipa koja može mnogo, a nama ostaje žal za boljom realizacijom. Mi se nakon ovog meča okrećemo poslednjem kolu i meču protiv „Vidri”, kako bismo pobedom okončali ciklus i obezbedili sigurno mesto u plej-ofu i borbi za viši rang – izjavio je Milan Jokić, igrač domaćeg tima.

U poslednjem kolu koje se igra 11/12. juna, Šapčani će biti gosti bečejskim „Vidrama” i u tom meču tražiti bolji plasman u svojoj grupi.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 00 : 00
2/4 – 00 : 00
3/4 – 06 : 00
06 : 00 – trčanje 1 jarda, Ivan Kovačević; pretvaranje za 2 neuspešno
4/4 – 00 : 13
06 : 07 – trčanje 12 jardi, Štajer Verner; PAT Luka Bosanac
06 : 13 – trčanje 1 jarda, Pavle Nešković; PAT neuspešan