Treća liga Srbije: Na severu četvrto, u grupi Jug treće kolo

1767

Čak četiri meča u okviru Treće lige Srbije na programu je predstojećeg vikenda. Ekipe iz Šapca, Novog Sada, Kleka i Obrenovca očekuju mečevi 4. kola u grupi Sever, „Vidre” iz Bečeja su slobodne, dok će poslednje, 3. kolo grupe Jug, igrati timovi iz Kraljeva, Sofije, Smedereva i Bora.

1Knights – Hawks

Posle više od mesec dana odmora, u subotu 28. maja, „Vitezovi” iz Kleka se vraćaju na bojište utakmicom protiv „Sokolova” iz Obrenovca. Nakon dve startne pobede, biće ovo lepa prilika za Klečane da ubeleže i treću pobedu, dok će za goste iz Obrenovca ovo biti šansa za popravljanje utiska u ligi u kojoj su do sad ostvarili jednu pobedu i pretrpeli dva poraza.

Prema rečima glavnog trenera Žejka Đajića, silno motivisani „Vitezovi” spremno dočekuju predstojećeg protivnika.

– Bila je ovo jako duga i čudna pauza u sred sezone, ali šta je tu je. Iskoristili smo je na najbolji mogući način. Igrači su se potpuno oporavili i iscelili od meča u Šapcu, gde smo dali poslednji atom snage da pobedimo. Sada nas ponovo očekuje jedna teška i iscrpljujuća borba s ekipom koje prefeira igru trčanjem i gde će naša odbrana biti na velikim iskušenjima – započinje svoju izjavu Đajić, dodajući da se u njegov tim vraća nekoliko igrača koji nisu igrali protiv šabačke ekipe, zbog čega će i napad „imati šta da kaže” pa će mnogo opcija biti u igri. Zbog toga, smatra Đajić, ulogu favorita preuzima na svoj tim.

– Igru Obrenovčana smo dobro prostudirali, bili smo da ih gledamo uživo u Bečeju, kada su pobedili, a i na osnovu snimka meča protiv Šapca smo se uverili u njihove kvalitete, ali i mane. Mislim da smo favoriti u ovom meču, da treba da zaustavimo njihovo najkvalitetnije oružije, igru trčanjem. Time ćemo veliki deo posla završiti. Momci su silno motivisani da nastave ovaj niz pobeda i nadam se da nećemo stati do kraja prvenstva i našeg zacrtanog cilja za ovu sezonu, a to je plasman u Drugu ligu Srbije.

Kvoterbek „Vitezova” Lazar Sporin je o meču s Obrenovcem rekao sledeće:

– Uveren sam da spremni izlazimo na megdan „Hawksima”, da ćemo prikazati dobru i pre svega raznovrsnu igru u fazi napada. Bićemo kompletni, što me jako raduje, jer ćemo moći sve naše zamisli da sprovedemo u delo. Ulazimo bez ikakvog straha u ovaj duel sa željom da se nadigravamo s gostima. Znamo da smo favoriti i želimo to da opravdamo i pobedimo na ovoj utakmici – izjavio je Lazar Sporin.

Dva kola pre ligaškog dela takmičenja Klečani su na 1. mestu grupe Sever. Meč se igra na vojnom stadionu u Zrenjaninu s početkom u 17.00 h.

2Sharks – Wild Dogs

Prvenstvena utakmica u okviru 4. kola odigraće se između šabačkih „Ajkula” i „Wild Dogsa” iz Novog Sada u nedelju 29. maja. Zanimljivo, ova dva tima će se sastati prvi put otkako postoje. Ono što raduje šabački tim jeste činjenica da su nakon teškog poraza uspeli da se „probude” u Obrenovcu. Stoga se nadaju povratku u trku za jedno od mesta u vrhu tabele grupe Sever.

Da utakmice pred domaćom publikom mogu da budu mač s dve oštrice, pokazao je upravo meč koji su „Sharksi” izgubili od Kleka u poslednjim sekundama meča, ocenjuje Marko Lepović, predsednik kluba i najstariji igrač šabačkog tima.

– Iako smo meč započeli silovito, na kraju smo izgubili. Izvukli smo dosta pouka, popravili smo veći deo loših stvari iz obe naše utakmice, a u ovaj duel ulazimo rasterećeno. Motiva je na pretek, ali moramo da budemo oprezni i da odigramo pametno – izjavio je za naš sajt Marko Lepović.

Kapiten odbrane „Ajkula” Nikola Bošković smatra da je neohodno da cela ekipa bude jedinstvena.

– Pokazali smo da kao celina možemo da budemo jaki kada je potrebno. Sada je neophodno da se sa takvim stavom nastavi u daljem toku šampionata, kako bismo se što bolje pripremili za završnicu regularnog dela, a onda, zašto da ne, i za borbu za viši rang. Ako ostanemo usredsređeni na našu igru i budemo poštovali dogovor iz svlačionice, mislim da ne bi trebalo da imamo problem. Ekipa iz Novog Sada je perspektivna, ambiciozna, i pored Kleka, jedina neporažena u našoj grupi, što i njima i nama daje motiv za bolju igru – kazao je Nikola Bošković, izražavajući nadu u dobru posetu i podršku sugrađana kao i protiv „Knightsa”.

Marko Stanković, centar šabačke ekipe, mišljenja je da je ekipa „Wild Dogsa” veoma ’obrazovana’, zbog čega nikoga ne potcenjuju, niti otpisuju.

– To su momci koji su uglavnom počeli od flega, te su preko juniora došli i do seniorskog takmičenja. Nema opuštanja, idemo jako pa šta bude – kaže centar „Sharksa”.

Ovaj duel zakazan je za nedelju 29. maj od 16.00 sati, i igraće se na terenu gradskog stadiona u Šapcu. Nakon ovog susreta, a u okviru poslednjeg kola, „Ajkule” putuju na megdan bečejskim „Vidrama” za vikend 11/12. juna.

3Bedemi – Golden Bears

Dva tima na začelju tabele grupe Jug sastaju se u nedelju od 12.00 časova na terenu FK „Semendrija” u Smederevu.

„Bedemi” i dalje čekaju svoje prve bodove, a priliku da to i ostvare imaće prvi put pred domaćom publikom i navijačima, i to protiv ekipe iz Bora. S druge strane, „Zlatni medvedi” su osetili slast pobede u 2. kolu protiv „Royal Crownsa” i čini se da su uhvatili priključak u borbi za što bolji plasman na tabeli, koji bi im doneo lakšeg protivnika u četvrtfinalu lige.

4Royal Crowns – Bears

Ekipa „Bears” iz bugarske prestonice dolazi ponovo u Kraljevo, no ovog puta kao gostujuća ekipa. Na atleskom stadionu igraće protiv „Royal Crownsa” 29. maja od 15.00 časova.

Iako se činilo da će kaljevački tim nakon pobede u 1. kolu lakše doći do vrha tabele, poraz u Boru u prošlom kolu stavio ih je u nešto lošiji položaj u odnosu na nedeljne protivnike, koji dolaze u Kraljevo s čela tabele.

Iako će praktično sve četiri ekipe grupe Jug proći dalje u razigravanje (četvrtfinale), bolji plasman na tabeli obezbedio bi svakoj bolju poziciju i lakšeg protivnika iz grupe Sever, eventualno i polufinale, a samim tim i borbu za plasman u viši rang.