TLS (Sever): Druga pobeda „Wild Dogsa”

2165

U odloženoj utakmici 3. kola Treće lige Srbije grupa Sever, ekipa „Wild Dogs” iz Novog Sada pobedila je ekipu „Vidre” iz Bečeja rezultatom 19 : 8, i tako zadržala čelnu poziciju ove grupe, zajedno s ekipom „Knights” iz Kleka.

Duge pauze od prethodnih utakmica prijale su obema ekipama, pa su u ovaj meč ušle znatno uigranije i spremnije. Novosađani su, da podsetimo, bili slobodni u 2. kolu, a od prve utakmice i 1. kola prošlo je skoro mesec i po dana. Da su pomenutu pauzu iskoristili na pravi način, pokazuje i znatno efikasnija igra u napadu, i čvršća igra u odbrani, kojom su uspeli da odbiju sve nalete ambicioznih Bečejaca i zadrže rezultatsku razliku do samog kraja.

S druge strane, evidentno je da „Vidre” iz dana u dan rastu kao ekipa, a u ovom susretu su prikazali možda i svoju najbolju partiju do sada. I pored primljenih 19 poena, odbrana Bečejaca se pokazala kao bolji deo tima, dok u napadu i dalje nedostaje tečnosti i vezivanja nekoliko dobrih akcija zaredom. Ipak, igra pasom koju uglavnom forsiraju, donela im je na ovom meču i prve poene iz napada, pa nakon što je i ovaj led probijen, može se očekivati znatno efikasnija igra Bečejaca u narednim mečevima.

Ove navode potvrdio je i potpredsednik „Vidri” Gordan Ličanin.

– Ovo jeste najbolja naša utakmica do sada. Bilo je zanimljivo, zadovoljni smo napretkom naših igrača i sveukupnim napretkom u igri tima. Lepo smo dočekani od strane „Wild Dogsa” i čestitamo im na zasluženoj pobedi – rekao je Ličanin.

Vuk Todorović, glavni trener novosadske ekipe, istakao je da je u meču viđeno dosta grešaka, ali da nemaju razloga za nezadovoljstvo.

– Ovo je bio uspešan nastavak sezone za nas. Utakmica je, sama po sebi, bila ispunjena greškama na kojima ćemo raditi, ali smo sveukupno smo zadovoljni. Ekipa „Vidri” je sjajno napredovala za kratko vreme i radujemo se sledećem susretu – izjavio je Todorović.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 06 : 00
06 : 00 – trčanje 1 jarda, Pavle Nešković; PAT neuspešan
2/4 – 06 : 02
06 : 02 – sejfti
12 : 02 – pas 30 jardi, Nešković za Jakova Čizmara; PAT neuspešan
3/4 – 07 : 06
19 : 02 – pas 30 jardi, Nešković za Filipa Krnetu; PAT Luka Bosanac
19 : 08 – trčanje 60 jardi, Vladimir Davidov; PAT neuspešan
4/4 – 00 : 00

Nakon ovog duela, „Wild Dogsi” su i dalje bez poraza, ali ih u poslednja dva kola očekuju veoma teški dueli, prvo u Šapcu protiv „Sharksa” u narednom kolu, a potom će u poslednjem kolu ugostiti ekipu „Knights” iz Kleka.

Bečejci će ponovo na dužu pauzu, jer su u narednom kolu slobodni, a onda će u poslednjem kolu i izvesno je, u svojoj poslednjoj utakmici u ovoj sezoni, ugostiti Šapčane.