Pionirska fleg liga (U15): Pregled kola u grupama Sever, Centar i Jug

2004
Ljubaznošću KAF „Black Hornets”

Proteklog vikenda odigrani su turniri u svim takmičarskim grupama. Treći po redu turniri održani su u grupama Sever i Jug, dok je u Centru organizovano četvrto po redu okupljanje. Mnogo utakmica – bar na papiru, no nažalost nije tako bilo.

Grupa Jug

Najuzbudljivije i najneizvesnije takmičenje, ispostavilo se, očekuje se u južnoj grupi Pionirske gleg lige, budući da će se za prvaka grupe i i prolaz u završnicu takmičiti ekipe „Black Hornets” iz Jagodine te „Royal Crowns” iz Kraljeva.

Protkelog vikenda treći turnir je organizovala jagodinska ekipa, a postignuti su sledeći rezultati:

Black Hornets : Wild Boars – 42 : 24
Royal Crowns : Golden Bears – 56 : 0
Black Hornets : Golden Bears – 48 : 0
Wild Boars : Royal Crowns – 38 : 45
Black Hornets : Royal Crowns – 43 : 18
Wild Boars : Golden Bears – 34 : 32

Turnir je počeo u podne, a zanimljiva završnica i rezultatska klackalica do poslednje sekunde viđena je u meču između kragujevačke i kraljevačke ekipe.

Zanimljivo je da i da je „Black Hornets” naneo ubedljiv poraz, do ovog turnira, vodećoj ekipi iz Kraljeva, kada je u drugom poluvremenu kvoterbek Stefan Mihajlovic proigrao Mihajla Markovića, Andriju Aleksića i Vanju Radosavljevića. „Royal Crowns” je tako pretrpeo poraz posle osam uzastopnih pobeda u grupi, pa će se na poslednjem turniru narednog vikenda u Kragujevcu odlučivati koji će se tim plasirati na završni turni.

Grupa Sever

Sremska Mitrovica je organizovala takođe treći turnir, no ovde je odigrano samo tri meča, budući da se ekipa „Celtis” iz Sombora nije pojavila. Stoga su svoje mečeve regularno odigrali timovi „Meridian Indians” iz Inđije, „Mammoths” iz Kikinde i naravno domaćini – „Sirmium Legionaries”.

Predviđene utakmice protiv Somboraca registrovane su službenim rezultatom.

Indians : Mammoths – 74 : 7
Legionaries : Celtis – 35 : 0 (služ)
Mammoths : Celtis – 35 : 0 (služ)
Indians : Legionaries – 62 : 6
Legionaries : Mammoths – 18 : 65
Celtis : Indians – 0 : 35 (služ)

S tri pobede „Indiansi” su zadržali lidersku poziciju u grupi, gosti iz Kikinde su osvojili 2. mesto, dok su se na 3. mestu našli „Legionari”.

Četvrti i ujedno poslednji turnir odigraće se u Inđiji prvog vikenda u junu.

Grupa Centar

Najtužnija slika viđena je u Obrenovcu koji je organizovao 4. turnir najbrojnije „beogradske” grupe. Osim domaćina, ekipe „Hawks”, te „Vukova” iz Beograda, nijedan drugi tim, uz izuzetak „Pirata” iz Zemuna koji su bili slobodni, nije došao da se takmiči pa je ovde odigrana samo jedna utakmica u kojoj su bolji bili gosti iz Beograda (33 : 27).

Stoga je većina mečeva registrovana službenim rezultatom.

SBB Vukovi : Forestlanders – 35 : 0 (služ)
Hawks : Blue Dragons – 35 : 0 (služ)
Forestlanders : Blue Dragons – : –
SBB Vukovi : Hawks – 33 : 27
Hawks : Blue Dragons – 35 : 0 (služ)
Forestlanders : SBB Vukovi – 0 : 35 (služ)

„Vukovi” i „Pirati” sada imaju isti učinak pa će se, po svoj prilici, o pobedniku grupe odlučivati na poslednjem turniru prvog vikenda u junu, koji će se odigrati u Beogradu.