5. kolo PLS: Imperatori (NI) vs Blue Dragons (BG)

1600
Detalj s meča 2014. godine

„Imperatori” i „Blue Dragonsi” odigraće tek treću zajedničku utakmicu u svojoj istoriji, ovog puta na terenu Sportskog centra „Čair” u nedelju 22. maja od 16.00 sati. U do sada tek dva odigrana meča, klubovi su podelili pobede, a predstojeći će nekome biti „treća sreća”.

Teška godina u kojoj su najveći problemi povrede i ’kratak roster’, za „Imperatore” će predstojeća utakmica biti na vrhuncu svih očekivanja jer im je ova pobeda preko potrebna, ako računaju na opstanak u elitnom rangu. Za „Plave zmajeve” biće plej-of, plej-aut ili sigurno 6. mesto. Izvesno je da će onaj ko bude izgubio biti bliže nižem rangu.

– Sezona nam jeste počela loše, ali ne mislimo da pokleknemo pred sledećim izazovom. Niko se ne predaje pre samog kraja, na kojoj god se poziciji nalazili na tabeli – započinje svoju izjavu za naš sajt igrač „Imperatora” Aleksandar Nešić (OL/DL/FB), osvrnuvši se i na razloge loše situacije.

– Sezona je teška, kako zbog mnogobrojnih povreda igrača, tako i zbog odlaska velikog broja iskusnih igrača. Na sve to, treba uzeti u obzir činjenicu da naš tim ima najmanji prosek godina među ’prvoligašima’ – ističe Nešić, dodajući da su nedeljni protivnici iz Beograda po povratku iz Druge lige dobili dodatna pojačanja, iskusne povratnike, ali i iskusnog Amerikanca Korija Vilijamsa.

Pavle Plamenac, vajd-risiver „Blue Dragonsa” ponovio je da je meč u nedelju odlučujući za obe ekipe jer će poraženi tim najverovatnije otići u niži rang.

– Isključivo pobedom imamo šansu da u daljim mečevima odlučujemo o svojoj sudbini. Plej-of, plej-aut ili sigurno 6. mesto. Svakako će biti zanimljiva utakmica jer je ulog obe ekipe velik– kaže Pavle Plamenac.

Podsetimo, meč se igra u nedelju od 16.00 časova.