5. kolo PLS: Panthers (PA) vs Legionaries (SM)

1853
Foto: Legionaries.org.rs

Kolo u kojem bi se moglo odlučivati već o sigurnim učesnicima plej-ofa „Sport klub” Prve lige Srbije igra se predstojećeg vikenda. Nema sumnje da će tri od četiri utakmice privući najveću pažnju zbog svog značaja, a jedna od njih na programu je već u subotu između ekipa „Panthers” i „Sirmium Legionaries”.

Uz derbi susret između do sada neporaženih timova „Wild Boars” i „SBB Vukovi”, Pančevci i Mitrovčani imaće direktni ’okršaj’ čiji će ishod bliže odrediti mesto među četiri najbolje ekipe ove sezone. Pobede u prošlom kolu daju im veliki motiv pred biti ili ne biti meč.

„Panteri” su standardni prvoligaši, trenutno su na 4. poziciji, a pobeda na domaćem terenu protiv „Legionara” osigurala bi im to mesto u nastavku takmičenja, što bi bio sjajan uspeh ove podmlađene ekipe.

Raninbek „Pantera” Dejan Jovanović smatra da je predstojeći meč možda i najvažniji u poslednje tri godine.

– Zadovoljni smo prikazanim u prošlom kolu, ali uprkos pobedi nad „Blue Dragonsima”, ne smemo da se opuštamo. Igrači su shvatili kakvu priliku imamo i spremni su da je iskoriste. Želim da verujem da je domaći teren prednost i očekujem pune tribine na Sportskom centru „Mladost” – naveo je Jovanović, ocenivši da u subotu očekuje veliku borbu:

– Gosti iz Sremske Mitrovice su ekipa s kojom smo u prošlosti vodili mnoge bitke. Utakmice s njima su uvek bile posebne. Prijateljski smo klubovi od davnina i imamo respekt ka najstarijem klubu američkog fudbala u Srbiji, ali smo svesni i svojih kvaliteta. Očekujem dobru utakmicu i naravno pobedu „Pantera” – zaključio je raninbek Pančevaca koji je zbog povrede na utakmici 3. kola morao da završi sezonu, ali će na predstojećoj imati ulogu privremenog trenera napada.

Dve pobede i dva poraza smestile su ove ekipe na deobu 4. mesta tabele Prve lige Srbije, ali se „Legionari” zbog nešto lošije gol razlike nalaze ’na pola stepenika’ od „Pantera”. Samim tim, ulog u predstojeći meč je iznimno veliki.

Glavni trener i defanzivni koordinator „Legije” Darko Šimleša takođe očekuje meč protiv vrlo nezgodnog i motivisanog rivala. On, međutim, ne krije veru u svoj tim i još jednu važnu pobedu u ovom prvenstvu, smatrajući da će duži period dobre igre tokom meča odrediti pobednika.

– Kao rivali iz Pančeva, i mi u utakmicu ulazimo nakon važne pobede. Nismo briljirali, ali smo pokazali da možemo da igramo dobar fudbal pa smo u neizvesnoj završnici zasluženo slavili. Biće to jedna tvrda i teška utakmica u kojoj će duži periodi dobre igre jednoj ekipi doneti novu pobedu. Verujem u svoj tim, i kao što smo mnogo puta do sada izjavili, u svakom meču idemo na pobedu. Tako će biti i u subotu u Pančevu – poručio je Darko Šimleša.

Utakmica 5. kola u Pančevu odigraće se u subotu 21. maja na terenu SRC „Mladost” s početkom u 15.30 sati.