Treća liga Srbije: Pregled kola u grupama Sever i Jug

2778

U grupama Sever i Jug odigrane su utakmice 3. i 2. kola Treće lige Srbije. Obrenovačka ekipa „Hawks” bila je domaćin „Sharksima” iz Šapca, Borani su dočekali „Kraljevske krune”, dok su sofijski „Bearsi” i „Bedemi” iz Smedereva odigrali na nautralnom terenu, u Kraljevu.

U nastavku je pregled svih odigranih mečeva.

1Obrenovac „Hawks” – Šabac „Sharks” 8 : 14

„Hawksi” iz Obrenovca su u okviru 3. kola ’severne’ grupe na svom terenu izgubili od šabačkih „Ajkula” sa 8 : 14. Konačan rezultat postignut je već u prve dve četvrtine. Nakon ’istorijske’ pobede u prošlom kolu nad „Vidrama” iz Bečeja, domaćini su poveli trčanjem Stefana Ljumovića, no to je bilo sve što su prikazali u ovom susretu.

Šapčani su već u nastavku susreta izjednačili bačenim pasom za tačdaun Aleksandra Pavlovića, a pobedu je osigurao Mladen Kojić vraćanjem fambla.

Kretanje rezultata

1/4 – 08 : 00
08 : 00 – trčanje Stefana Ljumovića; pretvaranje za 2, Aleksandar Stojanović
2/4 – 00 : 14
08 : 08 – Aleksandar Pavlović pas za Marka Simića; pretvaranje za 2, Marko Simić
08 : 14 – vraćanje fambla Mladen Kojić Mladen; PAT neuspešan

Naredni meč igraće se kroz dve sedmice, 27/28. maja. Obrenovčani putuju u Klek, dok „Sharksi” na svom terenu dočekuju „Wild Dogse” iz Novog Sada.

2Bor „Golden Bears” – Kraljevo „Royal Crowns” 8 : 0

Za razliku od grupe Sever, u okviru koje je odigran samo jedan meč ovog vikenda, u grupi Jug danas su igrana dva. Prvi su na teren istrčali Borani koji su kod kuće igrali protiv ekipe „Royal Crowns”.

„Zlatni medvedi” su kako-tako popravili utisak iz prvog susreta, kada su uverljivo izgubili od gostiju iz Sofije, takođe na domaćem terenu. Ovog puta, jedan tačdaun u prvoj četvrtini bio je dovoljan za pobedu nad ekipom iz Kraljeva, koja je pretrpela prvi poraz ove sezone.

– Mi smo i očekivali da će mladost Kraljeva pružiti jak i kvalitetan otpor tokom cele utakmice. Jedan tačdaun dugim trčanjem Gorana Lukića ispostavio se i presudan za našu pobedu – osvrnuo se na meč Ivan Karić, lajnbeker ekipe iz Bora, ocenivši da su u preostalom delu utakmice dominirale i igrale uglavnom odbrane.

– Sredinom treće četvrtine poništen nam je jedan tačdaun zbog greške ofanzivne linije i na to ćemo u narednom periodu obratiti pažnju u truditi se da to ispravimo. U tri navrata smo bili na svega 5-7 jardi od end-zone protivnika, ali nismo uspeli da realizujemo napada i tako se značajnije odlepimo – rekao je Karić, čestitavši protivnicima na lepoj i fer igri.

Kretanje rezultata

1/4 – 08 : 00
08 : 00 – trčanje 80 jardi, Goran Lukić; pretvaranje za 2 Dobrosav Manić

3Sofija „Bears” – Smederevo „Bedemi” 46 : 0

Uslovno rečeno domaćini u ovom susretu bili su sofijski „Medvedi” koji su na terenu FK „Magnohrom” u Kraljevu dočekali „Bedeme” iz Smedereva. Ostvarili su drugu ubedljivu pobedu i trenutno zauzimaju 1. poziciju na tabeli.

„Bedemi” i dalje čekaju svoje prve bodove, a priliku za to imaće već u narednom, ujedno poslednjem kolu Treće lige Jug, i to prvi put pred domaćom publikom i navijačima. Protivnik je „Golden Bears” iz Bora.

* do objave ovog članka nismo dobili izveštaj o promenama rezultata po četvrtinama i poenterima na meču