4. kolo DLS: Pobede domaćina u Somboru i Čačku. Vrščani slavili u Kikindi

2552

Ekipe Druge lige Srbije odigrale su mečeve 4. kola nakon skoro mesec dana pauze. U Somboru i Čačku pobedile su domaće ekipe, dok je u Kikindi meč rešen tek nakon produžetaka – u korist gostiju iz Vršca.

U ovom kolu slobodni su bili „Black Hornets” iz Jagodine. Pregled odigranih utakmica pogledajte u nastavku.

Mečevi 5. kola na programu su kroz dve nedelje, a parovi su:

Pirates – Mammoths
Pastuvi – Angel Warriors
Black Hornets – Celtis

1Čačak „Angel Warriors” – Zemun „Pirates” 46 : 7

U svojevrsnom derbiju začelja, između ekipa „Angel Warriors” iz Čačka i „Pirates” iz Zemuna, uspešnija je bila ekipa iz Čačka i tako načinila važan korak u borbi za opstanak.

Brojni problemi koji prate „Ratnike” od početka sezone nisu izostali ni pred današnju utakmicu, ali su Čačani, u duhu imena koji nose, smogli snage da odigraju svoj, možda i najvažniji meč sezone, i ubedljivo savladaju zemunske „Pirate”. Igra po zemlji bila je nerešiva enigma za „Pirate”, a rezultat je konstantno rastao u korist domaćina. Rešili su Čačani svaku četvrtinu u svoju korist, pa čak i onu poslednju u kojoj su gosti konačno uspeli da poentiraju i tako izbegnu još jedan poraz sa nulom.

Sa druge strane „Pirati” su upisali prve poene u ovoj sezoni i to u momentima kada je sve već bilo rešeno, pri ubedljivom vođstvu Čačana, ali će priliku za prvu pobedu morati da potraže u nekom narednom kolu. Za sada, ekipa iz Zemuna ostaje čvrto prikovana za dno tabele, i sledi joj grčevita borba za opstanak.

Kretanje rezultata

1/4 – 08 : 00
08 : 00 – trčanje 10 jardi, Nebojša Protić; pretvaranje za 2, Miloš Glavonjić
2/4 – 08 : 00
16 : 00 – pas 22 jarde, Miloš Glavonjić za Aleksu Mitrovića; pretvaranje za 2, Petar Vujović
3/4 – 14 : 00
22 : 00 – trčanje 12 jardi, Miloš Glavonjić; pretvaranje za 2 neuspešno
30 : 00 – trčanje 60 jardi, Lazar Stojanov; pretvaranje za 2, Miloš Glavonjić za Aleksu Mitrovića
4/4 – 16 : 7
38 : 00 – trčanje 27 jardi, Nebojša Protić; pretvaranje za 2, Miloš Glavonjić
38 : 07 – trčanje 15 jardi, Filip Vujković; PAT uspešan
46 : 07 – trčanje 27 jardi, Nebojša Protić; uspešno pretvaranje za 2

2Sombor „Celtis” – Požarevac „Pastuvi” 26 : 7

Derbi čela tabele odigran je danas u Somboru, na gradskom stadionu, a ulogu blagog favorita u meču jedine dve neporažene ekipe, opravdala je domaća ekipa.

Ovaj neizvestan i tvrd meč prelomljen je tek u drugom poluvremenu, a važan faktor u pobedi „Celtisa” bila je njihova črvsta odbrana koja je uspela da zadrži najefikasniji napad lige na samo 7 datih poena, odnosno na samo jednom postignutom tačdaunu.

Upravo je ta granitna obrana „Celtisa” ponovo uspela da kompenzuje nešto nervozniju igru u napadu svoje ekipe, i održi ih u igri, kao i na prethodnoj utakmici, ocenio je trener domaćih Andrej Sekulović i dodao:

– U drugom poluvremenu smo uspeli da konsolidujemo naše redove. Sjajnom igrom u odbrani i puno boljom igrom u napadu, uspeli smo da dođemo i do treće pobede u prvenstvu. Ostaje malo žal što zbog loših vremenskih uslova nije došao veći broj navijača, pošto je i ova utakmica bila humanitarnog karaktera, a sav prihod koji je ostvaren na ovoj utakmici namenjen je za pomoć školi za decu sa posebnim potrebama „Vuk Karadžić” iz Sombora.

Požarevljani nisu imali pravi odgovor na dobru igru domaćina, a svojim greškama dodatno su sebi otežali situaciju, te su bodovi, po mišljenju glavnog trenera „Pastuva” Nebojše Krtalije, zasluženo ostali u Somboru.

– Bolja igra napada ekipe iz Sombora i zaslužena pobeda. Mi nismo uspeli da nadomestimo izostanke nekih igrača i previše smo grešili, pre svega u napadu.

„Celtisi” su sada usamljeni na vrhu tabele, bez poraza, i sve konce direktnog plasmana u Prvu ligu Srbije drže u svojim rukama. S druge strane „Pastuvima” je sada otežan put do elite, pogotovo što im sledi nimalo lak raspored do kraja sezone.

Kretanje rezultata:

1/4 – 00 : 00
2/4 – 07 : 07
07 : 00 – pas 30 jardi, Branko Radošević ka Predragu Mandiću; PAT Nikola Skuban
07 : 07 – pas 80 jardi, Đorđe Marković ka Milošu Stojimiroviću; PAT Miloš Stojimirović
3/4 – 06 : 00
13 : 07 – pas 20 jardi, Branko Radošević ka Vladimiru Injcu; PAT neuspešan
4/4 – 13 : 00
19 : 07 – presečena lopta Marko Babić 40 jardi; neuspešno pretvaranje za 2
26 : 07 – pas 15 jardi, Branko Radošević ka Vladimiru Injcu; PAT Nikola Skuban

3Kikinda „Mammoths” – Vršac „Lavovi” 6 : 12

Najneizvesniji meč 4. kola Druge lige odigran je u Kikindi, gde su gostujući „Lavovi” iz Vršca tek nakon produžetka upisali novu pobedu.

Banatski derbi rešen je tek u nadoknadi vremena, a viđena je veoma tvrda igra, sa po svega jednim postignutim tačdaunom na obe strane u regularnom delu meča.

„Mamutima” definitivno ne cvetaju ruže ove sezone, ali su ovaj meč bolje otvorili i rešili prvu deonicu meča u svoju korist. Međutim, na poravnanje rezultata nije se dugo čekalo. Već u drugoj deonici Vršani dolaze do svojih prvih poena, a propuštene prilike za dodatne poene nakon tačdaunova, ispostaviće se, koštale su obe ekipe pobede u regularnom delu meča.

Nakon neefikasnog drugog poluvremena, i nule na obe strane semafora, otišlo se u produžetak, a tamo je srećnija bila ekipa „Lavova”, i zabeležila svoju drugu pobedu u ovoj sezoni.

„Lavovi” su u narednom kolu slobodni, dok će „Mamuti” imati nešto lakši zadatak protiv ekipe „Pirata” u Zemunu.

Kretanje rezultata

1/4 – 06 : 00
06 : 00 – trčanje 20 jardi, Tihomir Todorov; neuspešno pretvaranje za 2
2/4 – 00 : 06
06 : 06 – pas 25 jardi, Milan Vučićević za Milana Nikolića; neuspešno pretvaranje za 2
3/4 – 00 : 00
4/4 – 00 : 00

OT (Produžetak)
06 : 12 – pas 15 jardi, Milan Vučićević za Milana Nikolića; PAT neuspešan