4. kolo PLS: Blue Dragons (BG) vs Panthers (PA)

1310

Takmičenje u „Sport klub” Prvoj ligi Srbije primaklo se svojoj polovini, i baš tu, na sredini, u 4. kolu, očekuju nas veoma zanimljive utakmice koje mogu jasnije da odrede puteve i mogućnosti klubova do kraja sezone.

Pored velikog derbija u Novom Sadu, ništa manje značajne i uzbudljive utakmice neće biti ni između timova koje imaju isti skor u dosadašnjem delu takmičenja – po jednu pobedu i dva poraza. Jedna od te dve utakmice, uz napeti ’sremski derbi’, biće i duel starih znalaca, „Blue Dragonsa” i „Panthersa” u Beogradu.

Podsećamo da je prvi meč 4. kola „Sport klub” Prve lige Srbije između „SBB Vukova” i „Imperatora” odigran proteklog vikenda, a završen je ubedljivom pobedom Beograđana sa 77 : 0.

Tradiciju međusobnih susreta svake godine nije pokvario ni jednogodišnji izlet „Zmajeva” u Drugu ligu Srbije prošle godine, jer su se ekipe uprkos tome ipak sastale i to u regionalnoj „Adrija ligi” (AAFL). I tada je, kao i uvek kada su ova dva rivala u pitanju, rezultat bio ’tesan’, a srećniji su bili Pančevci i to nakon produžetaka.

Iako u ovaj meč obe ekipe ulaze sa istim skorom, utisak je da su Beograđani u mnogo boljoj poziciji. ’Očekivani’ poraz u Novom Sadu, važna pobeda protiv „Meridian Indiansa”, te odlično izdanje protiv „SBB Vukova” u prošlom kolu, uz domaći teren na svojoj strani, mogu da čine „Zmajeve” mnogo zadovoljnijim i rasterećenijim pred nedeljni duel.

Poslovično teški i neizvesni mečevi sa Pančevcima mamac su za navijače ova dva kluba, i ljubitelje američkog fudbala uopšte, a da se isti takav meč očekuje i u nedelju, najavljuje Miloš Grujičić, raninbek beogradske ekipe.

– Ekipa „Panthersa” je ekipa sa kojom su „Zmajevi” odigrali najviše utakmica u istoriji kluba, i tokom tih utakmica se pojavio jedan veliki, ali zdrav rivalitet, iz kojeg najviše profitira publika, jer su utakmice uvek neizvesne i lepe za gledanje. Već odavno važi pravilo da se naši susreti uglavnom završavaju sa manje od jednog TD razlike. I mi i oni ulazimo u utakmicu posle poraza i sa istim skorom, motivisani da pobedimo u borbi za plej-of, tako da sve to obećava još jednu zanimljivu utakmicu. Ovom prilikom bih pozvao publiku da dođe u što većem broju i uživa u dobrom fudbalu.

Nešto lošija forma Pančevaca u poslednja dva kola ne zavarava „Zmajeve” pred nedeljni susret, pa je respekt i snažna i koncentrisana igra tokom celog meča, uslov za dobar rezultat, ocena je Željka Kostića, lajnbekera i raninbeka „Blue Dragonsa”.

– Meč u Inđiji koji su „Panteri” izgubili ne predstavlja odraz snage i trenutne spreme ove ekipe. Igralo se u veoma teškim vremenskim uslovima i ekipa koja se malo bolje snašla ili imala malo više sportske sreće odnela je pobedu. Treba uzeti u obzir i da Pančevo ima dva solidna importa koja defintivno prave razliku na terenu te ćemo imati težak zadatak da ih zaustavimo. Ne smemo da ’spuštamo gard’ jer su oni ekipa koja to zna da iskoristi. U nekim prethodnim duelima, upravo to nas je i koštalo pobede.

Blue_Dragons_Panthers_b

Sa druge strane, gosti ne stoje baš sjajno u ovom trenutku. Nakon startne pobede protiv „Imperatora”, Pančevci su vezali dva poraza bez postignutih poena, od kojih je onaj u prošlom kolu u Inđiji mnogo značajniji za dalji tok takmičenja. Napad ekipe definitivno ne funkcioniše baš najbolje, pa se baš na tom segmentu igre intenzivno radilo u „Panthersima” u proteklom periodu.

– Protiv „Zmajeva” su utakmice uvek bile zanimljive i oni sujedan od retkih timova sa kojim imamo pravo rivalstvo. Međutim, na ovoj utakmici naš fokus će biti mnogo više na našoj igri. Dve utakmice smo bez poena u napadu, i to je nešto što ćemo definitivno morati da ispravimo. Očekujem neizvesnu utakmicu, ali smatram da imamo kvalitet i da će naš napad konačno proraditi onako kako ume, sa svim raspoloživim oružjima. Uz raspoloženu odbranu, kakva je i bila cele ove sezone, ne sumnjam da možemo do nove pobede – predviđanja su ofanzivnog koordinatora ekipe, Aleksandra Panovskog.

Poraz jednu od ekipa u ovom meču, kao i u onom u Sremskoj Mitrovici između ekipa „Legionaries” i „Meridian Indiansa”, bitno udaljava od borbe za plej-of, pa je značaj ovih utakmica utoliko veći.

– Utakmica sa „Zmajevima” je ’biti ili ne biti’ za plej-of ove godine. Obe ekipe su do sada pokazale da mogu da se nose i sa najjačim ekipama, tako da od mojih saigrača očekujem da daju maksimum, kako bismo napravili dobru poziciju na tabeli u borbi za plej-of. „Zmajeve” poštujemo, ali verujemo u sopstvene snage. Prepuštamo im blagu prednost zbog domaćeg terena, mada to u ovakvim mečevima i ne mora da bude prednost. Lično, polažem mnogo vere u našu ofanzivnu liniju, kako u odbrani pasa, tako i u pravljenju prostora za trčanja. Nedelja je uvek sjajan dan za američki fudbal – izjavio je jedan od reprezentativaca iz redova „Panthersa”, raninbek Stefan Dedić.

I zaista, nema sumnje da nas očekuje veoma zanimljiv i nizvestan duel, što je uz najavljen lep i sunčan vikend, dovoljan razlog za dobru posetu. Meč se igra u nedelju 8.maja, na stadionu FK „Heroj” u Jajincima u Beogradu, a kik-of je zakazan u 15.00 časova.