3. kolo PLS: Nakon dve godine ponovo gradski derbi

1957

Ljubitelji američkog fudbala u Srbiji, a pre svega Beograđani, nakon samo jedne sezone, ponovo će uživati u jedinom gradskom derbiju kod nas. Taj gradski rivalitet, te dosta igrača koji su nosili i bordo-žuti i belo-plavi dres u svojim karijerama, daju posebnu draž i uzbuđenje pred nedeljni duel.

Nakon poraza od „GAT Dukesa” u 1. kolu, i pobede na svom terenu protiv „Meridian Indiansa” u drugom, „Blue Dragonsi” su pokazali da su se veoma ozbiljno spremili za ovu sezonu, i da se ’luksuz’ ispadanja iz lige više ne sme dogoditi.

Ekipa koja ima najmanje stranih igrača u ligi, i jedina sa srpskim kvoterbekom, ulogu apsolutnog favorita u ovom derbiju prepušta „SBB Vukovima”, uprkos tome što ovaj meč „Vukovi” dočekuju nakon teškog poraza u Ligi šampiona.

– I pored nesrećnog poraza od ekipe iz Milana u IFAF Ligi šampiona, verujemo da „Vukovi” imaju odličan tim predvođen iskusnim i dobrim trenerom. Budući da igramo protiv ekipe čiji su organizacija i rezultati među najboljima u ovom delu Evrope i čiji je budžet višestruko veći od našeg, sve osim ubedljive pobede „Vukova” bi bilo pravo čudo – izjavio je član upravnog odbora „Plavih Zmajeva” Robert Lajtman.

Često su, za sopstvene kriterijume loši „Vukovi”, bili prejaki za druge naše ekipe, pa je možda iz tog razloga fokus trenera Embrija samo na igru samo svog tima i ispravljanju grešaka kojih, prema njegovom mišljenju, nije malo.

– Ulazimo u predstojeći meč nakon razočaravajuće igre u Ligi šampiona. Moramo da odigramo u potpunosti dobro u naredna tri meča. Trenutno, specijalni tim je loš, loša je odbrana, dok je napad iznadprosečan. Igramo bez fokusa i proći će dosta vremena dok ne počnemo da se fokusiramo na ono što su naši zadaci. Nedeljna utakmica je važna i radujem se kik-ofu. Taj meč moramo da dobijemo – kritičan je Šon Embri.

I reprezentativni hvatač iz redova „SBB Vukova” Nikola Simović, poput svog trenera, smatra da sve zavisi od njih samih. Ukoliko budu dovoljno dobri i fokusirani, još jedna pobeda je gotovo zaragantovana.

– Ekipa „Blue Dragonsa” definitivno nije ekipa koju treba potceniti. Ove godine su značajno ozbiljniji nego prethodnih godina i očekujem veliku borbu na svim poljima. Posle poraza od ekipe iz Milana mislim da smo naučili veliku lekciju i da će nam to poslužiti u nastavku sezone. Ako budemo dovoljno fokusirani i spremni uđemo u utakmicu, mislim da nećemo imati problema da dođemo do treće pobede u Prvoj ligi.

Gradski derbi je na programu u nedelju 24.aprila u 16.00 časova, a igraće se na pomoćnom terenu stadiona OFK „Beograd”.