Pionirska fleg liga (U15): Trijumf „Vukova” u grupi „Centar”

1831
Detalj s prvog turnira grupe „Centar”

Fleg tim „SBB Vukova” iz Beograda trijumfovao je na prvom turnir centralne grupe Pionirske fleg lige Srbije (U15).

Posle turnira u grupama Sever i Jug, koji su se održali pretprošlog vikenda, ovog su startovali i ’flegovci’ ekipa svrstanih u grupu Centar. Domaćin prvog od planiranih pet turnira u okviru ove „beogradske” grupe, koja je ujedno i najbrojnija od sve tri, bila je ekipa „Blue Dragons”. Pored njih, učestvovali su još i „SBB Vukovi” iz Beograda, „Pirates” iz Zemuna, te ekipa „Hawks” iz Obrenovca. Slobodan je bio mladenovački tim „Forestlanders”.

Najbolji duel na turniru je bio meč između „Vukova” i „Pirata” koji je okončan nakon produžetaka sa samo jednim poenom razlike za Beograđane. „Vukovi” su ukupno ostvarili tri pobede, zauzevši 1. mesto na prvom od pet planiranih turnira. Na 2. mestu su se našli „Pirati” iz Zemuna, 3. mesto pripalo je ekipi iz Obrenovca, dok su se na 4. mestu našli domaćini „Blue Dragonsi”.

Evo i kompletnih rezultata:

SBB Vukovi Beograd – Blue Dragons Beograd 39 : 6 (18 : 0)
Pirates Zemun – Hawks Obrenovac 44 : 19 (20 : 19)
Blue Dragons Beograd – Hawks Obrenovac 6 : 33 (6 : 20)
SBB Vukovi Beograd – Pirates Zemun 39 : 38 (pp 32 : 32; 14 : 20)
Pirates Zemun – Blue Dragons Beograd 19 : 18 (13 : 12)
Hawks Obrenovac – SBB Vukovi Beograd 12 : 20 (12 : 8)

Nikola Popović, trener „Plavih zmajeva” ocenio je da je turnir protekao u lepoj atmosferi, uz zanimljive utakmice i lepu igru.

– Drago mi je da se na terenu u Sutjesci okupilo mnoštvo dece. Turnir je bio zanimljiv i prošao je u lepoj atmosferi i lepoj igri. Mi smo odigrali u skladu s našim mogućnostima, budući da su svi u timu igrali prvi put. Dakle, imali smo vatreno krštenje. Ovo je veoma mlad tim i sigurno će biti daleko bolji u buducnosti – izjavio je Nikola Popović.

Takmičenje se nastavlja već predstojećeg vikenda, kada je planirano odigravanje drugih turnira u sve tri grupe.