Liga šampiona: „Pomorci” iz Milana nadigrali „Vukove”

3170
Foto: Zoran Obradović

Beogradski klub „SBB Vukovi” izgubio je u prvoj utamici IFAF Evrope Lige Šampiona od aktulenih prvaka Italije, ekipe „Seamen” iz Milana. Italijani su kao gosti u ovom duelu slavili rezultatom 50 : 34.

Prvi napad imali su „Pomorci” koji su vrlo lako, gotovo isključivo pas igrom, prelazili teren. Iz jednog do dva pasa osvajali su nove prve daunove. Na oko 10 jardi od end-zone „Vukovi” su pojačali odbranu pa je taj prvi napad ekipe iz Milana završen „samo” fild-golom za 3 : 0. Nervozni „Vukovi” su potom u svoj prvi napad krenuli sa svojih 10 jardi, ali nisu uspeli da osvoje ni prvi daun te su vrlo brzo pantovali.

Tada su gosti krenuli i s akcijama trčanjem, ali je napad završen izgleda njihovim najjačim oružjem – pasom, za prvi tačdaun. Drugi napad Beograđana završen je negde na sredini terena, ali su vrlo brzo vratili loptu u svoj posed, presecanjem pasa. Zatim su gosti presekli dugačak pas ispred svoje end-zone, ali su odmah i famblovali, pa su se „Vukovi” greškom protivnika našli pred end-zonom, a potom i poentirali trčanjem Josovića.

U drugom delu meča napad milanske ekipe delovao je tečno, povezano, ofanzivna linija je lepo otvarala prostor za trčanje, a takođe lepo štitila i pas. Tek pred kraj „Vukovi” su se malo razigrali i sa dva dugačka pasa stigli pred end-zonu protivnika, podigavši malo moral ekipe. Simović je potom imao lepo hvatanje za tačdaun, ali pokušaj pretvaranja za dva poena nije uspeo.

Treća četvrtina susreta počela je dobro za „SBB Vukove” – Džon Uribe bacio je pas za tačdaun Marića. Međutim, fantastični kvoterbek „Seamena” Safron uzeo je stvari u svoje ruke kad ništa drugo ne ide, i s dva trčanja doveo svoju ekipu do polovine terena pa je trčanjem od 45 jardi Milano došao do novog pogotka. „Vukovi” potom uglavnom akcijama trčanjem poentiraju, a uspešnim on-side kickom dolaze u novi posed lopte.

Poslednju deonicu meča obeležili su uglavnom neuspešni napadi na obe strane, ali kako se utakmica bližila kraju, gosti iz Italije su bili konkretniji, pa je i četvrta četvrtina, u kojoj su postigli dva tačdauna, pripala njima.

Ivan Nedeljković, defanzivni bek domaćina, nakon utakmice ocenio je da je milanska ekipa bila fokusiranija, da je od početka nametnula svoju igru.

– Ponovo smo utakmicu sporo otvorili, i to je glavni razlog ovakvog ishoda meča. Ipak, za nas nije kraj sezone. Nekad izgubiš da bi naučio i pobedio na kraju. Naše glave su uzdignute jer nas je pobedila ekipa koja je prikazala bolju igru od nas. Sezona je tek pred nama – završio je u optimističnom tonu popularni Džimi.

SBB Vukovi Beograd – Seamen Milano 34 : 50

Prva četvrtina – 7 : 10
00 : 03 – Lorenco Vecoli, fild-gol 26 jardi
00 : 10 – Samjuel Geret 15 jardi pas za Vecolija; PAT Vecoli
07 : 10 – Mihailo Josović 9 jardi trčanje; PAT Vladimir Dimitrijević

Druga četvrtina – 6 : 20
07 : 17 – Geret Safron 8 jardi pas za Ismaila Lamamra; PAT Vecoli
07 : 23 – Safron 20 jardi pas za Filipa Fjammengija; PAT neuspešan
07 : 30 – Alen Gutrije vraćena interspecija 40 jardi
13 : 30 – Džon Uribe 5 jardi pas za Nikolu Simovića; neuspešno pretvaranje za 2

Treća četvrtina – 21 : 7
20 : 30 – Uribe 45 jardi pas za Marka Marića; PAT Dimitrijević
20 : 37 – Matija Binda 45 jardi trčanje; PAT Vecoli
28 : 37 – Krešimir Gorša 10 jardi trčanje
34 : 37 – Uribe 3 jarde trčanje; PAT neuspešan

Četvrta četvrtina – 0 : 13
34 : 44 – Safron 20 jardi pas za Fjamengija; PAT Vecoli
34 : 50 – Safron 1 jarda pas za Klaudija Bukelatoa; PAT neuspešan

„SBB Vukove” već narednog vikenda očekuje redovno, 3. kolo „Sport klub” Prve lige Srbije, u kojem će odigrati gradski derbi s „Plavim zmajevima”. Sledeća utakmica IFAF Evropa Lige šampiona grupe Centar po rasporedu se igra 7/8. maja, kada će Beograđani na put u Budimpeštu, gde ih dočekuje ekipa „Wolves”.