Treća liga Srbije: I grupa „Jug” započinje takmičenje. Na „Severu” samo jedan meč

1728

Nakon vikenda pred nama, više neće biti ekipe koja nije odigrala bar jednu zvaničnu utakmicu u ovoj sezoni. Pored ekipe iz Šapca koja će odigrati svoj prvi meč u Trećoj ligi grupa Sever, na programu su i obe utakmice prvog kola Treće lige grupa Jug. Da podsetimo, ekipa „Sharks” iz Šapca bila je slobodna u 1. kolu, dok „trećeligaši” iz grupe Jug, tek ovog vikenda kreću sa takmičenjem.

„Royal Crowns” iz Kraljeva, „Golden Bears” iz Bora, „Bedemi” iz Smedereva te „Bears” iz Sofije (Bugarska), vodiće borbe u okviru grupe Jug, a parovi prvog kola su:

Kraljevo Royal Crowns – Smederevo Bedemi
Bor Golden Bears – Sofija Bears

U severnom delu ovog takmičenja, odigraće se samo jedna utakmica, i to ona u Šapcu između domaćih „Sharksa” i „Knightsa” iz Kleka. Druga utakmica ovog kola grupe Sever, između ekipa iz Bečeja i Obrenovca, odložena je za sledeći vikend.

Kraljevo Royal Crowns – Smederevo Bedemi

Napad_Kruna_Goran_Senicic

Ni „Royal Crownsi”, ni „Bedemi”, suparnici 1. kola, nisu pred start sezone najavljivali velike takmičarske ambicije. Za gotovo juniorsku ekipu iz Kraljeva i debitantsku ekipu iz Smedereva mnogo bitnije je sazrevanje igrača i ekipe i sticanje takmičarskog iskustva za godine koje su pred njima, pa će pobeda u ovom meču za obe ekipe biti dodatni „vetar u leđa”.

Kakva su očekivanja u oba tabora, saznali smo od kapitena Kraljevčana Alekse Denovića i glavnog trenera ekipe iz Smedereva Predraga Rajčića.

– S radom ekipe iz Smederava sam upoznat iz snimaka pripremnih utakmica koje su odigrali u predsezoni. Očekujem jednu zanimljivu utakmicu jer ne sumnjam da će im faliti srčanosti i da će njom nadoknaditi neke mane koje imaju. Mi svakako nismo savršeni, ali svakim danom naporno radimo i očekujem da se naš rad isplati, te da u 1. kolu trijumfujemo pred domaćom publikom – ističe mladi Denović.

Bedemi_vest_01

„Bedemi” nemaju mnogo informacija o svom protivniku, respektuju ga, ali svakako ne dolaze u grad na Ibru sa „belim zastava”.

– Kraljevo je ekipa koja ima dugu tradiciju i uvek ’izbacuje’ kvalitetne igrače. Poštujemo ih i dolazimo da se nadigravamo. Probaćemo da uspostavimo igru na kojoj smo radili prethodnih meseci – izjavio je glavni trener „Bedema” Predrag Rajčić.

Zanimljivo je da je pre deset godina, još u ligi bez opreme, tim Smederevo „Bedema” svoju poslednju utakmicu odigrao sa „Krunama”, a evo i sada, nakon tolike pauze, prvu zvaničnu utakmicu opet će igrati s ’purpurnim’ timom. Osim tradicije nadmetanja na terenu, da je solidarnost u američkom fudbalu i važnija od toga, pokazuje i to da su „Kraljevske krune” nedavno donirale jedan broj kaciga i šolderpedova ekipi iz Smedereva, kako bi kompletirali svoju opremu pred početak sezone.

Utakmica će se odigrati u nedelju 17. aprila s početkom u 15.00 časova na terenu FK „Magnohrom” u Kraljevu. Pored takmičarskog, utakmica će imati i humanitaran značaj jer će sav prihod od utakmice ići za pomoć izgradnje lifta (hidraulične stepenišne platforme) u zgradi u kojoj živi Danilo Jovanov, nekadašnji košarkaški reprezentativac, koji je nakon saobraćajne nesreće od svoje 18 godine ostao nepokretan, kao kvadriplegičar.

Na poluvremenu će nastupiti Svebor družina „Sveti knez Lazar” iz Kraljeva, koja će izvesti prikaz srpskih viteških i srednjovekovnih borbenih tehnika. „Kraljevske krune” uz podršku prijatelja iz FK „Magnohrom” i Svebora, pozivaju sve ljude koji vole sport i koji su humani, da dođu i uživaju u sportskoj priredbi, a ujedno i pomognu svojim doprinosom sugrađaninu Danilu Jovanovu.

Bor Golden Bears – Sofija Bears

Golden_Bears_vest_01

Drugi meč ovog premijernog kola Treće lige grupa Jug, biće odigran takođe u nedelju, a sastaće se imenjaci iz Bora i Sofije.

Ekipe koje su, bar tako na papiru deluje, favoriti za vrh grupe, imaće priliku da već na startu takmičenja ’pobegnu’ jadna drugoj na korak ispred u trci za plasman u Drugu ligu, koju obe priželjkuju.

Iz tabora ekipe „Zlatnih medveda” iz Bora ne kriju optimizam pred nedeljni meč, neskromno ističiću da su bolji od svog rivala i da samo pobeda dolazi u obzir.

– „Bearsi” iz Sofije su dobro poznati rival koji je prošle godine uspeo da postigne 126 poena i primi samo 28, ali je tada igrao u ligi bez prava na dalji plasman. Ove sezone to nije slučaj, pa će sigurno pokušati sve kako bi nas pobedili u nedelju. Mi imamo dobro uigranu odbranu i još bolji napad. Poznajemo njihove mane, a to su pre svega niski i krupni kornerbekovi, i troma defanzivna linija. Takođe, njihovu ujednačenu igru trčanjem smatram da neće biti problem da sprečimo. Ulazimo u ovu utakmicu skoncentrisani  i fokusirani na pobedu, i samo pobedu – izjavio je Vladeta Vuković, hvatač ekipe iz Bora.

– S radom našeg prvog protivnika smo dosta dobro upoznati, pratili smo njihov igrački kadar i donekle njihove mogućnosti, i na osnovu svega toga smatramo da smo bolja ekipa i da ćemo ih pobediti u 1. kolu. Naše prednosti su te što igramo na domaćem terenu, nadamo se i podršci publike, kao i to što smo znatno poboljšali naš roster dovođenjem igrača s iskustvom i većim poznavanjem američkog fudbala – optimističan je i Haris Bibuljica, ofanzivni linijaš ekipe.

Utakmica se igra u nedelju, na stadionu FK „Brestovac” u Brestovcu, a početak meča je zakazan za 13.00 časova.

Šabac Sharks – Klek Knights

Sabac_Sharks_pripremna_2016

Za nedelju u Šapcu, na gradskom stadionu, najavljen je spektakl, kažu iz tabora domaćina. U prvom ovogodišnjem zvaničnom nastupu, domaći „Sharksi” odmeriće snage s ekipom „Knights” iz Kleka, s kojom su se susretali i prethodne sezone.

Dve pobede u međusobnim susretima prošle godine, domaći teren i prilika da vide ekipu Kleka na delu u 1. kolu, prednosti su koje domaćina možda i favorizuju u ovom meču.

Ipak, u taboru „Ajkula” ne misle tako. Veoma respektuju svog protivnikai i spremaju se za utakmicu kao da je finale.

– Klek je jako dobra ekipa. Iako su prošle sezone imali poteškoća, dosta su nam muke zadavali u oba meča. Prema našim saznanjima, ojačali su se u odnosu na prošlu sezonu, imaju vetar u leđa iz prve utakmice, ali i mi smo do sada odigrali nekoliko skrimidža sa klubovima iz našeg i prvoligaškog ranga. Mislimo da će utakmica biti tvrda, kao i prethodne dve, ali mi se spremamo za svaku utakmicu kao da je finale, i igraćemo je do kraja, onako kako mi to najbolje znamo – izjavio je Darko Štabler, glavni trener Šapčana.

S druge strane, osokoljeni pobedom protiv bečejskih „Vidri” u 1. kolu, Klečani žele da se nadigravaju s ozbiljnim protivnikom, i uprkos porazima iz prethodne sezone, vide svoje šanse u ovom duelu.

– Prva utakmica protiv bečejskih „Vidri” nam je odlično poslužila kao priprema za utakmicu protiv „Sharksa”. Momci su, što bi se reklo ’skinuli prašinu sa sebe’ i ubedljivom pobedom dobili dodatan motiv za meč sa Šapčanima. Ovaj period između utakmica smo posvetili ispravljanju sitnica i tehničko-taktičkim pripremama. S obzirom na to da smo prošle godine odigrali dve utakmice protiv ovog rivala, znamo dobro čime oni raspolažu. No, na terenu je uvek ’11 na 11’ i šanse su uvek 50-50%, tako da očekujem jednu vrlo zanimljivu utakmicu. Neka bolji pobedi, a „Vitezovi” uvek idu na pobedu pa će tako biti i sad – izjavio je glavni trener „Knightsa” Željko Đajić.

Utakmica će se odigrati u nedelju na terenu gradskog stadiona u Šapcu, a kik-of je zakazan za 15.00 časova.

PREGLED UTAKMICA TREĆE LIGE

GRUPA SEVER – 2. kolo

Nedelja, 17.april od 15.00 h
Šabac Sharks : Klek Knights
Gradski stadion, Šabac

GRUPA JUG – 1. KOLO

Nedelja, 17.april od 13.00 h
Bor Golden Bears : Sofia Bears
Stadion FK Brestovac, Brestovac

Nedelja, 17.april od 15.00 h
Kraljevo Royal Crowns : Smederevo Bedemi
Teren FK Mangnohrom, Kraljevo