Treća liga Srbije (Jug): „Golden Bears” Bor

1903

Nisu se Borani proslavili prošle godine, kada je u pitanju seniorska liga. Ekipa koja od svog formiranja vrlo ozbiljno radi, ulaže i razvija mlađe snage, poslednjim mestom bez ijedne pobede u Drugoj ligi Srbije 2015, može se reći da je razočarala, te će se stoga ove sezone takmičiti u Trećoj ligi i pokušati da izbori ekspresan povratak u viši rang takmičenja.

Osvajanjem 3. mesta u Seniorskoj fleg ligi Srbije prošle jeseni dodatno su sebi podigli moral, a konstantnim trenenzima tokom cele prošle i ove godine pokazuju ozbiljnu nameru da uspeju u misiji „brzi povratak u Drugu ligu”.

Ekipa od prošle godine nije ostala na okupu. Izmenjena je i osvežena, kako nekolicinom novih igrača, tako i nekim iskusnim igračima koji su nastupali u drugim klubovima. Možda i najvažnija promena je na poziciji kvoterbeka. „Zlatne medvede” s te pozicije predvodiće dobro poznato ime, kada je američki fudbal u Srbiji u pitanju – Dobrosav Manić, koji je s uspehom branio boje nekoliko klubova u Srbiji, poput vršačkih „Lavova”, novokneževačkih „Grofova” itd. Pored igračke, Manić će imati ulogu i ofanzivnog koordinatora, a kakve je još izmene pretpela ekipa iz Bora, rekao je za naš sajt Danijel Miljković, predsednik kluba.

– U toku priprema napustili su nas Nikola Ćirić DB i Dragan Vuković OL (Niš Imperatori), Emir Deljanin WR (Klek Knights), Đorđe Milojević LB (Jagodina Black Hornets). Zbog povreda sezonu će propustiti Viktor Modec TE i Branislav Viner DB. Saša Šćopić OL, Milutin Stanujkić RB, Adam Karuntanović K/P prestali su da treniraju.

Golden_Bears_vest_02

Klub je u toku priprema angažovao nekolicinu iskusnih i prekaljenih igrača. Pored već pomenutog Dobrosava Manića (QB), pristigli su i Vladeta Vuković WR/DL, Marko Gajić DB, Miljan Jević OL, Goran Lukić RB/LB (svi iz Čačak Angel Warriors). Nakon sezone igranja za Požarevac „Pastuve” u klub se vratio Nemanja Čvorović OL, a posle dve sezone pauziranja i dva WR Aleksandar Barbulović i Aleksa Stevanović. Iz kadetskog pogona seniorima je priključen RB Aleksandar Bogdanović, a iz vranjskih „Vrana” došao je Vladimir Milošević LB.

Drugu godinu zaredom u ekipi iz Bora naći će se i nekoliko igrača iz sarajevske ekipe „Spartansa”. To su Haris Bibuljica OL, Abdel Rahman El Sayed DL, Adi Salčin OL, Adnan Kosović DL, Amir Pecar TE i Dženan Brigić LB.

Glavni trener ekipe i ove godine biće Damir Stojiljković, a pomagaće mu Dobrosav Manić, Marko Gajić kao defanzivni koordinator i trener defanzivnih bekova i Goran Lukić, trener lajnbekera.

Već tradicionalno, svoj rad u pripremnom periodu Borani testiraju u prijateljskom trening meču sa ekipom „Imperatori” iz Niša. Ova više nego uspešna provera, u kojoj su izborili remi s jednom prvoligaškom ekipom i učesnikom plej-ofa prošle sezone, ulila je dodatni optimizam ekipi iz Bora da su želje o brzom povratku u viši rang realne.

Kao što smo pisali, borbe u Trećoj ligi Srbiji startuju predstojećeg vikenda, a „Zlatni medvedi” iz Bora će ugostiti imenjake, „Bearse” iz Bugarske.