Pionirska fleg liga (U15): Inđija i Kraljevo pobednici grupa Sever i Jug

1507

Proteklog vikenda startovala je Pionirska fleg liga (U15) u grupama Sever i Jug. U grupi koju čine ekipe sa severa uspešan pohod ka odbrani titule imali su aktuelni šampioni „Indiansi” iz Inđije, dok su na jugu najuspešniji bili dečaci iz Kraljeva, koje je bilo domaćin turnira.

9. april, grupa Sever, Kikinda

Na turniru koji je održan u Kikindi, učestvovale su, pored domaćina, ekipe „Mammoths” i pomenutih „Indiansa”, još i ekipe „Celtis” iz Sombora i „Legionaries” iz Sremske Mitrovice. Sistem takmičenja bio je takav da se svaka ekipe susrela sa svakom. I dok su „Indiansi” zabeležili sve tri pobede, 2. mesto zauzela je ekipe „Celtis” iz Sombora s dve pobede, treći su bili domaćini sa jednom, dok je ekipa iz Sremske Mitrovice turnir završila bez ijedne pobede.

Rezultati:
Inđija Indians – Kikinda Mammoths 46 : 0 (28 : 0)
SM Sirmium Legionaries – Sombor Celtis 0 : 21 (0 : 7)
Kikinda Mammoths – Sombor Celtis 0 : 32 (0 : 18)
Inđija Indians – SM Sirmium Legionaries 40 : 6 (26 : 0)
Sombor Celtis – Inđija Indians 19 : 34 (6 : 27)
SM Sirmium Legionaries – Kikinda Mammoths 7 : 20 (7 : 13)

Svoje utiske sa ovog turnira preneo nam je Branislav Fekete, glavni trener najmlađih „Mamuta”.

– Ceo turnir je protekao u prijateljskoj atmosferi. Naše mlade nade imale su priliku da se druže sa svojim vršnjacima iz ostalih gradova i dele strast prema ovom sportu. Videli su se dobri potezi od strane igrača koji tek treba da daju svoj maksimum na narednim turnirima. Na osnovu toga šta se sve moglo videti na prvom ovogodišnjem turniru, sigurno nas očekuje zanimljiva pionirska liga.

Lep dan bez kapi kiše koja je bila najavljena za subotu, upotpunio je ovu lepu sliku sa turnira, a turnir je imao i memorijalni karakter, u čast nesrećno nastradalog igrača „Mammothsa”.

– Zbog sprečenosti i tesnog rasporeda, nismo imali priliku da ranije organizujemo treći po redu memorijalni turnir posvećen našem tragično nastradolom saigraču Renatu Vukoviću, koji je bio jedan od poginulih u požaru u diskoteci „Kontrast” u Novom Sadu. Zbog toga smo odlučili da ovaj turnir bude takav, i da simbolično proglasimo osvajače prvog, drugog i trećeg mesta, kao i najboljeg igrača odbrane i napada.

A u glasanju trenera za najboljeg igrača napada proglašen je kvoterbek ekipe „Indiansa” Stefan Zarić, dok je za najbolju igračicu odbrane izabrana Nadežda Vuković iz ekipe „Mammoths”.

Drugi turnir grupe Sever zakazan je za vikend 23/24. aprila u Somboru.

10. april, grupa Jug, Kraljevo

Pored domaćeg tima „Royal Crowns”, na turniru su učestvovali i „Wild Boarsi” iz Kragujevca, „Black Hornetsi” iz jagodine i „Golden Bearsi” iz Bora. Kraljevčani su osvojili turnir savladavši sve tri ekipe, dečaci iz Kragujevca su bili drugi, Jagodinci treći, a tim iz Bora četvrti.

Rezultati:
Jagodina Black Hornets – Bor Golden Bears 58 : 6 (40 : 0)
Kragujevac Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns 22 : 33 (20 : 19)
Bor Golden Bears – Kraljevo Royal Crowns 13 : 43 (7 : 22)
Jagodina Black Hornets – Kragujevac Wild Boars 37 : 43 (18 : 25)
Kragujevac Wild Boars – Bor Golden Bears 18 : 6 (12 : 0)
Kraljevo Royal Crowns – Jagodina Black Hornets 63 : 26 (21 : 18)

Na pomoćnom terenu FK Magnohrom u Kraljevu, ni hladnije vreme, ni kiša koja je natopila teren nije sprečila održavanje ovog turnira, ali ni brojne gledaoce, da bodre najmlađe američke fudbalare. Igralo se uporedo na dva terena, svaka ekipa sa svakom, uz male pauze između utakmica. Na prvom terenu Jagodinci su deklasirali tim iz Bora. Zanimljivo je da su polovinu borskog tima činile devojčice. Na drugom terenu je bio pravi mali okršaj praćen preokretima; na poluvremenu je s jednim bodom prednosti na odmor otišla ekipa iz Kragujevca. Do pred sam kraj utakmice je bilo napeto, ali tada se ekipa Kraljevića ’odlepila’ za više od deset poena od tima „Veprića” i tako došla do prve pobede.

Bor je u narednom susretu igrao protv domaćina, što je Kraljevčanima omogućilo da pruže priliku najmlađima da se oprobaju na terenu, ali su ipak nešto stariji doveli domaće do nove pobede. U najneizvesnijoj utakmici turnira, gde su veliku borbu prikazali dečaci i Jagodine i Kragujevca, ipak je na kraju slavila ekipa „Wild Boars”. Kragujevac je nakon toga rutinski pobedio tim Bora, iako ne velikom razlikom, dok su dečaci s Ibra sa značajnom razlikom savladali već umorne vršnjake iz Jagodine, postigavši više od četrdeset poena u završnici.

Turnir je prošao bez ikakvih problema i bez povreda igrača, uz fer-plej atmosferu na terenu i dobro druženje. Naredni turnir grupe Jug odigraće se za vikend 23/24. aprila, a mesto odigravanja biće naknadno saopšteno.