2. kolo PLS: Derbi pre derbija. „Panteri” protiv „Veprova”

1318
Ilustracija: KAF Panthers

Vikend pred nama rezervisan je za „prvoligaški” fudbal. Drugi vikend takmičenja tradicionalno donosi derbi utakmicu između dve najbolje rangirane ekipe iz prethodne sezone, ali kolo otvaraju „Panteri” i „Divlji veprovi”, i to u subotu na terenu ekipe iz Pančeva.

Oba kluba su odlično startovala u ovom prvenstvu i upisale prve bodove. Ubedljiva pobeda „Pantera” na jako ’teškom terenu’ u Nišu, te trijumf „Veprova” s nulom na svom terenu protiv „Indiansa”, ukazuju na visok nivo fizičke i taktičke spremnosti ove dve ekipe na startu prvenstva, pa s razlogom možemo očekivati veoma zanimljivu i neizvesnu utakmicu. Derbi pre derbija.

Dodatni pritisak obema ekipama svakako će biti i okolnosti u kojima će ovaj meč biti odigran, a nakon pogibije Marka Pekovića, mladog igrača pančevačke ekipe, koji je prošle subote nesrećno nastradao u putu na trening.

– „Panteri” s velikom tugom u srcima dočekuju ekipu „Wild Boarsa” iz Kragujevca. Pobeda protiv Niša je odavno zaboravljena, i okrenuti novom izazovu, došli smo u situaciju da usmerimo svoje misli na porodicu Peković i na ono što je Marko Peković bio kao član te porodice i član našeg kluba. Definitivno će utakmica, koja je pred nama, biti posvećena Peki i verujem da će momci smoći snage da se skoncentrišu i nađu dodatnu snagu za duel s „Veprovima” – rekao je Ivan Kosanović, bivši igrač i trener, a sada član Upravnog odbora kluba iz Pančeva, dodavši da bi bilo pogrešno reći da, uprkos svemu, „Panteri” ne razmišljaju o pobedi i u ovom meču.

– „Panteri” idu dalje, kao što i život ide dalje i verujem da ćemo naći način da prvi put u istoriji pobedimo velike rivale iz Kragujevca. Posle utakmice u Nišu nismo krili zadovoljstvo, kako zbog uvek važne pobede u 1. kolu, tako i zbog činjenice da nismo imali ozbiljnijih povreda. U samoj utakmici protiv „Imperatora” svakako nismo pokazali svoj pun potencijal i očekujem da mnogo više pokažemo protiv jedne od najjačih ekipa u Srbiji. Ulogu favorita prepuštamo svakako „Veprovima”, mahom zbog tradicije koja je na njihovoj strani, a mi ćemo čekati i nadam se iskoristiti svoju šansu. Kao što je poznato, „Panteri” igraju najjače kad je najteže, tako da pozivam sve ljubitelje američkog fudbala u Pančevu da se u subotu pojave na starom mestu i podrže „Pantere” i porodicu Peković u ovom teškom trenutku – zaključio je Ivan Kosanović.

S druge strane, a nažalost, „Wild Boarsi” su ekipa koja najbolje zna u kakvom raspoloženju domaćin dočekuje ovu utakmicu, jer su se sa sličnim gubicima suočavali nekoliko puta.

Defanzivni bek ekipe iz Kragujevca i dugogodišnji reprezentativac naše zemlje Ivan Radojičić, izneo je svoje viđenje predstojećeg duela.

– Susret sa „Indiansima” nam je omogućio da vidimo rezultate rada u pripremnom delu, ali i da uočimo greške koje treba ispraviti. Ono što bih istakao kao highlight utakmice jeste to da nije došlo do promene tempa u drugom poluvremenu, kada je na scenu stupio mladi kvoterbek Aleksa Đokić. Naš moto je da svaku utakmicu odigramo bolje od prethodne, pa ćemo se potruditi da to ispoštujemo u Pančevu.

Ivan je dalje dodao da smatra da ekipu „Pantera” očekuje najteži susret u svojoj istoriji, ali nikako ne misli da je to zbog igračkih kvaliteta „Veprova”, već zbog tragično nastradalog mladog Marka Pekovića.

– Nažalost, imali smo priliku da budemo u istoj situaciji i vrlo je jasno da u subotu niko neće biti sasvim fokusiran na utakmicu. Plašim se da će oba tima, kao i čitava Asocijacija, iz ovog kola izaći kao gubitnici. U ime tima „Divljih veprova”, želeo bih da izjavim saučešće porodici Peković i ekipi „Panthersa”.

Utakmica je zakazana u subotu 9. aprila u 15.00 h, a biće odigrana na stadionu SRC „Mladost” u Pančevu.

Sve utakmice predstojećeg vikenda počeće minutom ćutanja u znak odavanja pošte tragično nastradalom podmlatku „Panthersa” Marku Pekoviću.

Srpska asocijacija američkog fudbala ovom prilikom upućuje iskreno saučešće porodici Peković i KAF „Panthers”.