Nove propozicije i raspored takmičenja Pionirske fleg lige (U15)

1287

Nakon odustajanja KAF „Sharks” od takmičenja u Pionirskoj fleg ligi Srbije za uzrast dečaka i devojčica do 15 godina, Srpska asocijacija američkog fudbala po hitnom postupku usvojila je novi raspored i propozicije takmičenja.

Umesto 14, u ovom rangu će se nadmetati 13 ekipa podeljenih u tri grupe: Sever, Centar i Jug. Ekipa iz Šapca trebalo je da se takmiči u grupi Sever, pa će nakon njihovog odustajanja, ta grupa brojati četiri tima.

Pored toga, liga neće trajati tokom cele godine, već će biti okončana nakon prolećnog dela takmičenja, kao prethodnih godina.

Spisak takmičara sada izgleda ovako:

Grupa Sever: „Indians” Inđija, „Sirmium Legionaries” Sremska Mitrovica, „Celtis” Sombor i „Mammoths” Kikinda.
Grupa Centar: „Vukovi” Beograd, „Hawks” Obrenovac, „Pirates” Zemun, „Blue Dragons”, Beograd i „Forestlanders” Mladenovac.
Grupa Jug: „Black Hornets” Jagodina, „Wild Boars” Kragujevac, „Royal Crowns” Kraljevo i „Golden Bears” Bor.

Podsetimo, Pionirska fleg liga Srbije startovaće drugog vikenda aprila i to turnirima u Kikindi, Beogradu i Boru.

Nakon početno prijavljenih 16 ekipa, najpre su odustali „Panthersi” iz Pančeva i „Imperatori” iz Niša, a potom i „Sharksi” iz Šapca.

Pobednici grupa, a nakon ukupno odigranih pet turnira grupe Centar, odnosno četiri turnira za grupe Sever i Jug, sastaće se na finalnom turniru koji je predviđen da se održi 18/19. juna, i boriće se za naslov držanog prvaka u ovoj kategoriji.

Pravo nastupa za svoje ekipe u ovom takmičenju imaju devojčice i dečaci rođeni 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 i 2006. godine.

Titulu brani ekipa „Indians” iz Inđije.

Više detalja o propozicijama i kalendaru takmičenja u Pionirskoj fleg ligi Srbije možete pronaći na stranici: Propozicije >>