Treća liga Srbije (Sever): Pregled 1. kola

2202

Jučerašnjim utakmicama u Zrenjaninu, odnosno u Obrenovcu, otpočela je i Treća liga Srbije, grupa Sever. I dok su „Vitezovi” bez većih problema savladali najmlađu ekipu u takmičenju, bečejske „Vidre”, drugi debitant u ligi, novosadski „Wild Dogsi”, iznenadili su „Hawkse” iz Obrenovca i na gostujućem terenu zabeležili prvu pobedu u seniorskom takmičenju.

Klek Knights – Bečej Vidre 37 : 2

Po četvrtinama: 19 : 0, 12 : 0, 0 : 2, 6 : 0

Kretanje rezultata:
06 : 00 – vraćanje kik-ofa, Nemanja Stojoković 80 jardi; pretvaranje za 2 neuspešno
13 : 00 – pas 8 jardi, Lazar Sporin ka Stojkoviću; PAT uspešan Nenad Pajić
19 : 00 – trčanje 9 jardi, Luka Škorić; pretvaranje za 2 neuspešno
25 : 00 – trčanje 15 jardi, Luka Škorić; pretvaranje za 2 neuspešno
31 : 00 – vraćanje intersepcije 18 jardi, Nikola Bikić; pretvaranje za 2 neuspešno
31 : 02 – sejfti, Filip Šapurić
37 : 02 – pas 8 jardi, Nenad Pajić ka Emiru Deljaninu; pretvaranje za 2 neuspešno

U duelu „Vitezova” iz Kleka i „Vidri” iz Bečeja viđena je rutinska pobeda, u ovom momentu iskusnije i kvalitetnije ekipe iz Kleka. S obzirom da je reč o prvoj utakmici u sezoni i jednima i drugima, a Bečejcima prva u istoriji, viđen je lep i zanimljiv fubal. „Vitezovi” su celu utakmicu držali stvari u svojim rukama i gostima nisu dali nikakvu šansu. Odbrana je dominirala predvođena Lukom Škorićem, Nikolom Bikićem i Nenadom Pajićem, a napad je bio efikasan i raznovrstan, gde se ponovo istakao Luka Škorić, kao i Nemanja Stojković sa po dva postignuta tačdauna.

Glavni trener pobedničke ekipe Željko Đajić izneo je svoje utiske o jučeršnjoj pobedi svoje ekipe.

– Sve čestitke mojim momcima. Odigrali su jako i precizno, baš onako kako smo se dogovorili. Svi igrači su dobili šansu i u potpunosti su je opravdali – izjavio je Đajić, čestitavši ekipi iz Bečeja na borbenoj i fer utakmici.

– Ovo im je bila prva utakmica u istoriji i želeli smo maksimalno da ih poštedimo. Mi se već okrećemo derbiju sa Šapcem i ova utakmica nam je odlično poslužila kao priprema za ono što nas očekuje na gostovanju „Sharksima”. Naravno, popravićemo sve što je škripalo u ovoj utakmici i spremno dočekati meč sa Šapčanima.

Obrenovac Hawks – Novi Sad Wild Dogs 0 : 7

Po četvrtinama: 0:0, 0:0, 0:7, 0:0

Kretanje rezultata:
00 : 07 – pas 10 jardi, Nešković ka Krneti, PAT uspešan Bosanac

Hawks_Wild_Dogs_2016

U prvom ovosezonskom pokušaju da ostvare prvu pobedu u istoriji kluba u konkurenciji seniora, „Hawksi” iz Obrenovca propustili su lepu šansu u duelu s debitantima u ovom takmičenju, novosadskim „Wild Dogsima”. U neizvesnom i „tvrdom” duelu bilo je jasno da će ekipa koja se prva domogne protivničke end-zone odneti ceo plen sa ovog meča. To je za rukom pošlo novosadskoj ekipi, preko visokog hvatača Krnete, kojeg je sa end-zonom povezao kvoterbek Nešković, što je i bilo dovoljno za pobedu.

U narednom kolu, koje se igra za dve sedmice, derbi se igra u Šapcu, kada će domaća ekipa „Sharksa” ugostiti „Knightse” iz Kleka. „Vidre” iz Bečeja i „Hawksi” iz Obrenovca će u međusobnom duelu imati priliku za popravni i za prvu pobedu u istoriji svojih klubova, dok će Novosađani biti slobodni. Istog vikenda na redu su i mečevi Treće lige Srbije, grupa Jug.