1. kolo TLS (Sever): Počinje i Treća liga Srbije

1655

Polako se zahuktava sezona američkog fudbala u Srbiji i nakon „Sport klub” Prve i Druge lige, predstojećeg vikenda na scenu izlaze i „trećeligaši”, i to grupa „Sever”.

I dok će u prvom kolu „Sharksi” iz Šapca biti slobodni, na teren će „Hawksi” iz Obrenovca koji će ugostiti novosadske „Wild Dogse”, kao i „Knightsi” iz Kleka koji dočekuju bečejske „Vidre”. Utakmice su na programu u nedelju 3. aprila i to:

Nedelja, 3. april od 11.00 h
Obrenovac Hawks : Novi Sad Wild Dogs
Teren: Pomoćni teren FK Krtinska, Obrenovac

Nedelja, 3. april od 15.00 h
Klek Knights : Bečej Vidre
Teren: SC Mala Amerika, ul. Stevice Jovanovića br. 48, Zrenjanin

Iako su ekipe za sve nas, pa i jedni za druge, nepoznanica, utisak je da nas očekuju dva veoma zanimljiva meča, tim pre što su obe gostujuće ekipe debitanti u ovom takmičenju, ali ujedno i ekipe koje u svojim redovima imaju igrače s iskustvom, te se očekuje da ne budu „lak zalogaj” za domaćine.

Svoje viđenje nedeljnog duela izneo je Stefan Ljumović, kapiten ekipe „Hawks” iz Obrenovca.

– U prvom kolu se sastajemo sa ekipom „Wild Dogsa” iz Novog Sada. Iako je ovo njihova prva sezona u seniorskoj konkurenciji, reč je o izuzetno kvalitetnom protivniku kojeg čine pretežno mladi igrači i koji su iskustvo uglavnom sticali kroz Juniorsku ligu Srbije u prethodne dve godine. To će, uz dugačak roster, svakako biti njihova najveća prednost. S druge strane, mi u ovu utakmicu ulazimo u potpunosti rasterećeno, pružićemo svoj maksimum, a ona ekipa koja na terenu bude manje grešila, najverovatnije će izaći iz ovog duela kao pobednik.

Novosađani, s druge strane, respektuju rivala, ali najavljuju i pobedu.

– Znamo da su Obrenovčani relativno nov tim, ali naravno ne potcenjujemo nijednog protivnika. Očekujemo kvalitetan meč i naravno fer-plej igru i pobedu – rekao je glavni trener „Wild Dogsa” Vuk Todorović.

Veoma interesantno biće i u Zrenjaninu, gde će se susresti jedna od najstarijih i najiskusnijih ekipa u Srbiji s trenutno najmlađom ekipom u takmičenju. Koliko su za ovo kratko vreme Bečejci postigli i kakve su im šanse u nedeljnom duelu, ne mogu baš da procene, ali je sigurno da ulogu favorita prepuštaju znatno iskusnijem rivalu.

– Klek je poznata ekipa već duži niz godina. Takmičili su se još i u ligi bez opreme. Njihovu trenutnu situaciju ne poznajemo mnogo, ali na osnovu njihovog rostera, možemo zaključiti da će najveća opasnost biti iskusni Lazar Sporin, kao i braća Škorić, Luka i Rade. Klek ima jednu karakteritičnu školu fudbala koja podrazumeva čvrstu igru i jake udarce. Mi još uvek ne znamo koje su naše trenutne mogućnosti, te u ovu utakmicu ne ulazimo sa prevelikim ambicijama. Ovo će biti debitanska utakmica za „Vidre” u kojoj bismo voleli da pobedimo, ali uloga favorita je na strani domaće ekipe – rekao je glavni trener Bečejaca Filip Šapurić.

Kakva su očekivanja iz tabora domaćina nismo uspeli da saznamo do objave ovog članka.