Treća liga Srbije (Sever): „Hawks” Obrenovac

1920
Foto: Studio Lazarević

Značajno izmenjen sastav ekipe iz Obrenovca ulazi u sezonu sa vrlo skromnim motivima – da ostvari svoju prvu zvaničnu pobedu i dogura što je dalje moguće u seniorskom takmičenju.

Svoju prvu sezonu Obrenovčani su neslavno završili. Tačnije rečeno, nisu je uopšte ni završili, jer su ovaj grad pogodile katastrofalne poplave. U svojoj drugoj sezoni, prošle godine, „Hawksi” su objektivno bili najslabiji u konkurenciji sa „Black Hornetsima” iz Jagodine i „Bearsima” iz Sofije, te su zabeležena sva četiri poraza. Ove sezone cilj je jasan – bar jedna pobeda, a ekipa koju predvodi Ivan Ivanović kao glavni trener, silno je motivisana da to i učini.

– U odnosu na prethodnu sezonu tim je pretrpeo dosta promena. Klub su napustili Jovan Čanić, Strahinja Šmigić, Predrag Dubaić, Saša Petrović, Strahinja Vujić i Stefan Spasić, i svi oni su pojačali redove požarevačkih „Pastuva”. Nemanja Filipović je nakon juniorske sezone u „Panthersima” odlučio da ostane u ekipi iz Pančeva, dok će dva juniora iz Jagodine, Miroslav Simić i Nikola Petrović, ove godine igrati za „Royal Crownse”, odnosno „Black Hornetse” – izložio je Stefan Ljumović, kapiten Obrenovčana.

Hawks_vest_02

S druge strane, u prvotimce su promovisani juniori Pavle Ivanović (QB), Srećko Banović (DB), Ivan Pantić (LB), Igor Tomić (DB) i Nemanja Ivanović (WR). Pored njih, tu su i „novajlije” Nemanja Stevanović (OL), Filip Kokanović (OL), Vukašin Begenišić (LB), Filip Dogandžić (LB), Đorđe Marjanović (WR), Miloš Petrović (DL) i Predag Mitić (DB), dok su se nakon kratke pauze u tim vratili Aleksandar Ranković (OL), Miloš Marjanović (LB), Aleksandar Galović (DL), Jovica Vladisavljević (OL) i Strahinja Mijailović (LB).

Sa ovako izmenjenom ekipom, glavni trener Ivan Ivanović počeo je s radom krajem prošle godine, a u sklopu priprema odigrali su i jednu utakmicu protiv ekipe „Royal Crownsa” iz Kraljeva.

– Sredinom marta odigrali smo prijateljsku trening utakmicu u Kraljevu sa ekipom „Royal Crownsa” i to će biti naša jedina provera u pripremnom periodu. Iako je rezultat bio u drugom planu, domaća ekipa je zasluženo pobedila. Naš osnovni cilj na toj utakmici je bio da novi igrači prevaziđu strah, steknu određeno iskustvo i „osete” igru – sumirao je za naš sajt Stefan Ljumović.

Prvu priliku da upišu prve bodove u svojoj istoriji ekipa iz Obrenovca će imati već za vikend, kada na svom terenu dočekuje debitanta u ovom takmičenju, ekipu „Wild Dogs” iz Novog Sada. Meč će se odigrati u nedelju 3. aprila na pomoćnom terenu FK „Krtinska”. Kik-of je zakazan u 11.00 časova.