Snimak 1. kola Sport klub PLS – GAT Novi sad Dukes vs Beograd Blue Dragons

1524

Novosadska ekipa „GAT Dukes” trijumfovala je u premijernom meču „Sport klub” Prve lige Srbije. Ubedljivom rezultatskom i igračkom prednošću savladali su povratnike u najviši rang, beogradske „Blue Dragonse” sa 43 : 6.

Dvadesetsedmogodišnji američki kvoterbek Endru Benks opravdao je ulogu nosioca igre u napadu. Od šest pogodaka „Vojvoda”, Benks je bacio čak pet lopti za tačdaun, koji su postigli hvatači Davor Soldo i mladi Andreja Živković (po dva) te raninbek Kevin Ekel.

Uspešan start imao je i Goran Zec, koji je izblokirao PAT, kao i lajnbeker Vladimir Vasilić, vraćanjem intersepcije.

Glavni trener „GAT Dukesa” Vladislav Petković istakao je posle meča da obično prva utakmica najviše ’škripi’ u prvom poluvremenu, što se i videlo u igri njegovog tima.

– Nakon pauze bili smo bolji. S druge strane, mnoštvo kazni je rezultat nediscipline mog tima, što ćemo sigurno popraviti – rekao je Petković, čestitajući i poželevši ekipi „Zmajeva” sreću u nastavku sezone.

Da se utakmica neće završiti tako ubedljivim rezultatom aktuelnih šampiona, moglo se naslutiti tek u prvoj četvrtini, kada je novi kvoterbek „Plavih zmajeva” David Hanomil Lukić bacio pas za povratnika u tim Korija Vilijamsa. Međutim, to je bilo sve što su Beograđani u ovom susretu rezultatski postigli.

Glavni trener Beograđana Davor Gojković rekao je da su Novosađani zasluženo pobedili u ovom duelu, ukazujući istovremeno na propuštene prilike svog tima.

– Nažalost, propustili smo aktivan rezultat na poluvremenu pa u nastavku nismo iskoristili ukazane šanse – kratko je zaključio Davor Gojković.

GAT Dukes Novi Sad – Blue Dragons Beograd 43 : 6

Po četvrtinama: 9 : 6, 7 : 0, 12 : 0, 15 : 0

Kretanje rezultata:
07 : 00 – pas 15 jardi, Endru Benks za Kevina Ekela; Goran Zec PAT
09 : 06 – pas 19 jardi, Hanomil-Lukić za Korija Vilijamsa; izblokiran PAT i vraćen za 2, Goran Zec
16 : 06 – pas 35 jardi, Endru Benks za Davora Solda; Goran Zec PAT
22 : 06 – pas 7 jardi, Endru Benks za Davora Solda; PAT neuspešan
28 : 06 – pas 3 jarde, Endru Benks za Andreja Živkovića; neuspešno pretvaranje za 2
35 : 06 – vraćanje intersepcije 62 jarde, Vladimir Vasilić; Goran Zec PAT
43 : 06 – pas 25 jardi, Endru benks za Andreja Živkovića; pretvaranje za 2 Boško Jokić

Novosađani će u 2. kolu, takođe na svom terenu, dočekati „SBB Vukove”. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala i prvi ovogodišnji derbi meč, koji će biti odigran tokom drugog vikenda aprila. „Blue Dragons” će ugostiti „Indianse” iz Inđije.