Treća liga Srbije (Sever): „Sharks” Šabac

2296

Osam poena je delilo ekipu iz Šapca od Druge lige, ali je zahvaljujući gol razlici od baš tih +8, ekipa iz Sombora prešla u viši rang.

Poraz u Somboru u 1. kolu Treće lige prethodne sezone sa 15 : 6 „Ajkule” nisu uspele da nadoknade na svom terenu. Iako je izvojevana pobeda rezultatom 8 : 7, ispostaviće se, bila je samo „pirova”, te su s istim brojem pobeda i poraza, ali i zbog bolje gol razlike u međusobnim susretima, „Celtisi” na kraju slavili prelazak u viši rang takmičenja.

Žele Šapčani ove sezone korak više. Ekipa je ostala na okupu, na čelu sa dugogodišnjim glavnim trenerom Darkom Štablerom, a pridružilo im se i nekoliko novih momaka, kao i nekoliko povratnika iz „sportske penzije”, poput Lepovića i Jokića, koji će biti važna pojačanja ove ekipe. Takođe, u ekipu je stigao i bivši kvoterbek „Legionara” Ivan Kovačević, koji je svojevremeno nastupao i u poljskom prvenstvu.

– Kao klub koji je posle duže pauze ponovo počeo sa radom, trudimo se da budemo otvoreni za prijem i rad s novim članovima tokom cele godine, a zvanično smo započeli pripreme za novu sezonu krajem januara – započinje priču za naš saj Milan Jokić, član Upravnog odbora kluba iz Šapca.

Sharks_vest_01

– Oslanjamo se na igrače iz sopstvenog pogona jer želimo da napravimo čvrstu bazu za godine koje su pred nama. Imamo dvojicu talentovanih juniora iz Sremske Mitrovice (Filip Mitrović i Vasa Kotarlić), trenutno jednog igrača iz Valjeva (Đorđe Petrović), a svi oni su već igrali za Šabac i prošle godine. Od novih tu je i rookie kvoterbek iz Koceljeve (Miloš Matić).

Blizina i dobri odnosi klubova iz Šapca i Sremske Mitrovice, a u čijoj direktnoj sprezi je i aktuelni glavni trener „Sharksa”, a nekadašnji trofejni stručnjak pre svega mlađih selekcija „Legionara” Darko Štabler, rezultirala je zajedničkim treninzima i skrimidž utakmicama ove dve ekipe u pripremnom periodu.

– U pripremnom periodu odradili smo skrimidže sa „Legionarima” i ekipom „Bedemi” iz Smedereva, oba u gostima, a planiran je još jedan skrimidž s Mitrovčanima, sve sa ciljem da se ekipa što bolje pripremi za takmičarske mečeve koji je očekuju u ovoj godini.

Sharks_vest_02

U trku za plasman u Drugu ligu ekipa iz Šapca će se uključiti u 2. kolu, kada će na svom terenu dočekati ekipu „Knights” iz Kleka. U 1. kolu, a zbog neparnog broja učesnika grupe Sever, „Sharksi” će biti slobodni.