Propozicije i raspored takmičenja Pionirske fleg lige

1960

Pionirska fleg liga Srbije startovaće drugog vikenda aprila i to turnirima u Kikindi, Beogradu i Boru i trajaće cele godine, a za učešće u ligi se ove godine prijavilo 14 ekipa.

Nakon početno prijavljenih 16 ekipa, i odustajanja ekipa iz Pančeva i Niša, a na sednici Odbora za hitna pitanja, uvojen je novi, izmenjeni predlog propozicija, sistema te raspored takmičenja Pionirske fleg lige za devojčice i dečake uzrasta do 15 godina.

Najveća promena tiče se dužine trajanja lige, pa će ona sada trajati cele godine, podeljena na prolećni i jesenji deo sezone. Ukupno 14 ekipa raspoređeno je u tri grupe: Sever, Centar i Jug, a takmičenje će kao i do sada biti turnirskog tipa.

Pobednici grupa, a nakon ukupno odigranih pet turnira za grupe Sever i Centar, odnosno četiri turnira za grupu Jug, sastaće se na finalnom turniru prvog vikenda u oktobru, i boriće se za naslov držanog prvaka u ovoj kategoriji.

Pravo nastupa za svoje ekipe u ovom takmičenju imaju devojčice i dečaci rođeni 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 i 2006. godine.

Ekipe koje će se takmičiti su:

Grupa Sever: „Indians” Inđija, „Sirmium Legionaries” Sremska Mitrovica, „Celtis” Sombor, „Sharks” Šabac i „Mammoths” Kikinda.
Grupa Centar: „Vukovi” Beograd, „Hawks” Obrenovac, „Pirates” Zemun, „Blue Dragons” Beograd i „Forestlanders” Mladenovac.
Grupa Jug: „Black Hornets” Jagodina, „Wild Boars” Kragujevac, „Royal Crowns” Kraljevo i „Golden Bears” Bor.

Titulu u ovom takmičenju brani ekipa „Indians” iz Inđije.

Više detalja o propozicijama i kalendaru takmičenja u Pionirskoj fleg ligi Srbije možete pronaći na stranici: Propozicije >>