„Sport klub” Prva liga Srbije: „Wild Boars” Kragujevac

2215

Poput svojih najvećih rivala beogradskih „Vukova”, i ekipa iz srca Šumadije nije baš slavno završila prethodnu sezonu, ili možda bolje rečeno, ne baš uobičajeno i na nivou rezultata iz prethodnih godina. Osim što su posle dugog niza godina ostali bez finala nacionalne lige, „Divlji veprovi” su završili takmičenje sa četiri poraza, od kojih tri u regularnom delu sezone i jedan u polufinalu od kasnijih šampiona, novosadskih „GAT Dukesa”.

Da se takva sezona ne bi ponovila, „Veprovi” su se odlučili da nakon godine pauze, ponovo angažuju inostranog trenera.

Kada je o prvoligašima reč, nije pitanje da li će dovoditi importe, već koje i koliko bolje u odnosu na prethodne. Kako sada neposredno pred start sezone izgleda ekipa „Wild Boarsa”, objasnio nam je Darko Cvetković, startni kornerbek ekipe i reprezentacije Srbije, MVP Evropskog prvenstva grupe C, kao i pomoćni trener seniorskog tima i glavni trener juniorskog tima ekipe iz Kragujevca.

– Inostrani igrači u redovima „Divljih veprova” za ovu sezonu biće Gabrijel Čembers (eng. Gabriel Chambers) i Džejmi Blant (eng. Jammie Blunt). Gabrijel igra na poziciji risivera, ali takođe je jako svestran igrač u specijalnim timovima. Odlučili smo se za njega iz razloga što želimo da svojim iskustvom predvodi naše risivere, ali i da ih podučava kao trener, dok s druge strane želimo da osvežimo našu igru u specijalnim timovima. Gabrijel se odlično uklopio u te planove. Džejmi igra na poziciji kvoterbeka. Dosta ekipa u najvišem rangu oslanja se na inostranog vođu napada. Kragujevac ima sjajnog mladog kvoterbeka Aleksu Đokića koji se više puta dokazao, ali dovođenjem Džejmija želimo da osiguramo poziciju kvoterbeka usled čestih povreda koje trpe igrači na ovom mestu. Džejmi će imati donekle mentorsku ulogu, a ko će startovati zavisiće od mnogo činilaca u datom trenutku. Džejmi je svestran igrač i veoma harizmatičan.

Wild_Boars_02

Trenerski kadar će, prema rečima Cvetkovića, takođe biti osnažen stručnjacima iz inostranstva.

– Glavna trenerska palica ove godine pripada treneru Majklu Meseru (eng. Michael Messer), vremešnom stručnjaku iz Amerike s iskustvom stečenim radom na koledžima, ali i u Evropi, pre svega u Austriji, Poljskoj i Švedskoj. On će takođe obavljati ulogu defanzivnog koordinatora, dok će ofanzivni biti prošlogodišnji glavni trener Aleksandar Ristić Alf. Za rad s ofanzivnim linijašima biće zadužen Dragoljub Živadinovic, risivere će predvoditi Gabrijel Čembers, s trkačima će raditi Aleksandar Ristić, dok će kvoterbekove usmeravati Džejmi Blant. Danilo Mijušković i Džoš Hepner sarađivaće kao treneri defanzivne linije, dok će za rad lajnbekera biti zadužen Predrag Šćekić. Jedna od mojih odgovornosti biće rad sa defanzivnim bekovima, u saradnji sa Ivanom Radojičićem. Specijalne timove predvodi trener Meser, uz asistenciju Aleksandra Ristića.

Što se ostatka ekipe tiče, okosnica ekipe je zadržana. Pored nekoliko odlazaka, „Wild Boarsi” kao velika i dobro organizovana ekipa, uvek su mamac za talentovane igrače iz drugih timova, pa će tako svoje mesto u ekipi ove sezone potražiti i petorica igrača iz Čačka, o kojima smo već pisali na našem sajtu.

– Doživeli smo izvesne promene u igračkom kadru. Dejan Janković, naš startni ofanzivni linijaš, opredelio se za internacionalnu karijeru i nastupa za francusku ekipu „Black Panthers” iz Tonona. Đorđe Timotijević je takođe član ofanzivne linije i jedan od trenera naše ekipe koji je usled privatnih obaveza odlučio da karijeru nastavi u „Plavim zmajevima” iz Beograda. Zarad studija u Beogradu, pridružio mu se i supertalentovani kornerbek Mihailo Petrović. Ove sezone za naš tim neće nastupiti ni kiker Ivan Živanović. Ostatak tima ostao je bez promena, osim što smo pojačani nekolicinom igrača iz „Anđeoskih ratnika” iz Čačka. U pitanju su reprezentativac Mirko Slavković na poziciji fulbeka, Dušan Ilić i Milan Dašić defanzivni bekovi, risiver Jovan Pavlović i lajnbeker Gavrilo Maksimović.

Za razliku od mnogih ekipa u Srbiji koje „beže” od odigravanja prijateljskih utakmica u predsezoni, „Wild Boarsi” su bar imali tu nameru, ali ne i mnogo uspeha u realizaciji i pronalaženju adekvatnog protivnika.

– Ozbiljne ekipe nastoje da održe makar jednu pripremnu utakmicu, mada često neophodnost nije u službi realnosti iz mnogo razloga. Naša organizacija nastoji da organizuje pripremni meč, ali za sada nema adekvatnih protivnika. Kako bismo ocenili naše slabosti, ali i prednosti, nastojimo da se stvore uslovi za kontrolni susret, ali za sada je neizvesno da li će do njega doći.

Wild_Boars_03

’Nešampionske’ ambicije i ime „Wild Boars” nikada nisu išli zajedno, pa će tako biti i u ovoj sezoni. Taj cilj se nekako podrazumeva, pa je veći naglasak na one neke druge, manje i sporedne, ali opet jednako važne.

– Ove sezone ne govorimo o plasmanu u toj meri koliko govorimo o stvaranju nove baze igrača i podizanju mladih momaka na noge. Ekipu i dalje čini okosnica veterana i reprezentativaca, tako da generalno vlada pobednički mentalitet, mada nikome nije nametnut imperativ osvajanja titule. Čini mi se da je to nekako normalan cilj, koji se ne spominje za ekipu sa iskustvom i tradicijom „Divljih veprova”.

Na premijeri nove sezone, kao i pre dve godine, „Divlji veprovi” će ugostiti ekipu iz Inđije, a o terminu odigravnja meča javnost će biti uskoro obaveštena.