„Sport klub” Prva liga Srbije: „Panthers” Pančevo

2480

U poslednju nedelju priprema, pred dugo iščekivanu sezonu, ušli su i prvoligaši, a u narednih nekoliko tekstova bolje ćemo se upoznati s kakvim snagama, planovima i ambicijama ulaze u novo takmičenje.

„Panthersi” iz Pančeva su jedna od četiri ekipe, uz beogradske „Vukove”, kragujevačke „Divlje veprove” i novosadske „Vojvode”, koja nikada u novijoj istoriji SAAF-a nije napuštala društvo najboljih. Shodno velikim promenama u igračkom kadru koji su doživeli pred početak ove sezone, čini se da će njihov glavni cilj u ovoj sezoni biti da u tom društvu i ostanu.

– Igrači se individualno spremaju još od novembra prošle godine, a sa zajedničkim treninzima smo krenuli od sredine januara – započinje svoju priču za naš sajt glavni trener „Panthersa” Predrag Durlić-Vujić i nastavlja:

– Zvaničnu prozivku i testiranje igrača obavili smo sredinom februara. Od tada treniramo na pomoćnim terenima Sportskog centra Mladost, jer se na Strelištu, gde inače treniramo, trenutno postavlja nova veštačka trava. U planu priprema standardno je uvršten jedan zajednički trening s ekipom „Vukova”.

Panthers_2016_02

Dvadesetak igrača „Panthersa” od prošle sezone nisu više na spisku, što zbog povreda, što zbog prestanka aktivnim bavljenjem američkim fudbalom. Defanzivni bekovi Dejan Gligorić, Nemanja Zubović, Predrag Matić, Sava Mandrešević i Stefan Stanojević, potom defanzivni linijaši Milan Kuzmanov i Nemanja Gaić, raninbekovi Dimitrije Stefanović i Marko Sovilj, lajnbekeri Dejan Čuvik i Miroslav Jovanović, ofanzivni linijaši Ilija Opalić, Nemanja Žunić i Uroš Janković, i hvatači Nikola Dedić i Marko Ljubobratović – više nisu u timu, niti u ovom sportu generalno. Jedino je Milan Kuzmanov ostao u klubu kao trener defanzivne linije.

– Pored brojnih odlazaka, s druge strane imamo i dosta povratnika, kao i ’rukija’. Posle pauze, u Klub su se vratili iskusni raninbek Dejan Jovanović i ofanzivni linijaši Ivan Vučić i Goran Agović, kao značajnija pojačanja. Pored njih vratili su se i defanzivni bek Miloš Stanisavljević i defanzivni linijaš Nemanja Antonijević. Iz juniorskog pogona ekipe priključeno je čak 12 novih momaka: Slavoljub Dukovski (DB), Uroš Miletić (DB), Mikailo Radević (QB), Demir Sengulj (RB), Marko Đuričić (RB), Miloš Radojičić (LB), Aleksa Marković (OL), Marko Glumac (DL), Aleksa Živanović (WR), Stefan Savičić (WR), Vukašin Legetić (DL) i Marko Peković (DL).

Praksu dovođenja inostranih pojačanja, bez kojih je čini se nemoguće igrati ozbiljniju ulogu u društvu najboljih, i ove godine slede „Panteri”, pa su tako u njihove redove stigli all around igrač Majkl Džordan Kempbel (eng. Michael Jordan Campbell) i kvoterbek Kevin Hačings (eng. Kevin Hutchings).

– Džordan Kempbel je prošle godine igrao u Brazilu za ekipu „Rio Branco Cabritos”, a prethodno na „Fort Lewis” koledžu. Na poziciji kvoterbeka smo doveli Kevina Hačingsa sa „Edward Waters” koledža (NAIA) koji je na igrao na poziciji defanzivnog beka, ali je u srednjoj školi igrao na poziciji kvoterbeka, i kao takav može da bude koristan „s obe strane lopte”.

Panthers_2016_03

„Panthersi” će se i ove sezone, kada je reč o stručnom štabu, osloniti na sopstvene snage. Glavni trener ostaje Predrag Durlić-Vujić, uz ulogu i defanzivnog koordinatora. Pojačanje na klupi je Aleksandar Panovski na poziciji ofanzivnog koordinatora, a u radu će pomagati još i Bojan Milić, Vladimir Savičić i Milan Kuzmanov.

– S organizacionog stanovišta cilj Kluba ove godine je pre svega finansijska stabilizacija i ova godina će u neku ruku biti i godina štednje. Takmičarski ciljevi ekipe ostaju, a to je plasman u plej-of, uz rad na što bezbolnijoj smeni generacija koja je više nego očigledna – zaključio je Durlić-Vujić, glavni trener „Panthersa”.

U 1. kolu Prve lige Srbije, predstojećeg vikenda, „Panteri” će put Niša na megdan „Imperatorima”, a u reprizi prošogodišnjeg starta sezone.