Propozicije i kalendar takmičenja Treće lige Srbije

4592

Srpska asocijacija američkog fudbala usvojila je propozicije i kalendar takmičenja u Trećoj ligi Srbije koja počinje 2/3. aprila. Pema plasmanu iz 2015. godine takmičiće se devet klubova podeljenih regionalno u dve grupe: „Sever” i „Jug”.

Sistem takmičenja

Timovi će u okviru svojih grupa igrati jednokružno. U četvrtfinale Treće lige Srbije ulaze četiri najbolje plasirane ekipe iz obe grupe posle odigranog ligaškog dela. Prvoplasirana ekipa grupe „Sever” igra s četvrtoplasniranom ekipom grupe „Jug”, prvoplasirana ekipa grupe „Jug” igra s četvrtoplasiranom ekipom grupe „Sever”; drugoplasirana ekipa grupe „Sever” igra s trećeplasiranom ekipom grupe „Jug”, dok drugoplasirana ekipa grupe „Jug” igra sa trećeplasiranom ekipom grupe „Sever”.

Pobednici četvrtfinalnih mečeva bore se za ulazak u polufinale, a pobednici polufinalnih mečeva bore za trofej prvaka Treće lige Srbije.

U grupi „Sever” takmičiće se Sharks iz Šapca, Knights iz Kleka, Hawks iz Obrenovca, Wild Dogs iz Novog Sada i Vidre iz Bečeja.

[ws_table id=”28″]

Grupu „Jug” čine: Golden Bears Avala Bor, Royal Crowns iz Kraljeva, Bedemi iz Smedereva i Bears iz Sofije (Bugarska).

[ws_table id=”29″]

Domaćinstva u polufinalu pripadaju bolje rangiranim ekipama u ligaškom delu takmičenja.

Drugo mesto zauzima ekipa koja izgubi u finalu, a treće mesto zauzima ekipa koja je bila učesnik polufinala (plej-ofa), a u regularnom delu prvenstva je bila bolje plasirana od drugog polufinaliste koji nije izborio ulazak u finale.

Ekipa koje izbore ulazak u finale Treće lige Srbije izborile su plasman u viši rang takmičenja.

Domaćina finala Treće lige Srbije odrediće Upravni odbor SAAF-a koji će pored plasmana u regularnom delu takmičenja uzeti u obzir i kvalitet stadiona, mogućnost prenosa utakmice sa stadiona i organizaciono-tehničke mogućnosti organizatora utakmice.

Detaljne propozicije takmičenja u Trećoj ligi možete pogledati OVDE.