USAF: Otvoren konkurs za nove sudije američkog fudbala

2117

Udruženje sudija američkog fudbala (USAF) po šablonu od prethodne godine otvara konkurs za nove sudije.

Ako volite ovaj sport, znate osnovna pravila i principe po kojima američki fudbal funkcioniše, odgovorni ste i imate ozbiljan pristup prema zaduženjima, onda ste baš vi potencijalni kandidati.

Obuka se sastoji iz dva dela: teorijskog i praktičnog, što se pokazalo kao veoma korisno:

  1. deo – teorijska obuka koja se realizuje online, što između ostalog znači da kompletnu literaturu zainteresovani kandidati dobijaju imejlom. Osim toga, biće organizovana i predavanja na kojima će kandidati imati mogucnost da čuju iskustva i objašnjenja iskusnijih sudija.
  2. deo – praktična obuka; u toku praktičnog dela obuke sva teorijska znanja primenjuju se na terenu, a kandidatima se otvara mogućnost da na zvaničnim utakmicama direktno uče od sudija.

Nakon teorijskog i praktičnog dela obuke, polaznike očekuje finalni test. Oni kandidati koji polože test postaju zvanične sudije USAF-a.

U svakom trenutku polaznicima i kandidatima svi članovi USAF-a stoje na raspolaganju.

Prijave se popunjavaju na sajtu SAAF-a.

Sve informacije u vezi s prijavom mogu se dobiti putem imejla: postanisudija@saaf.rs.

Prva grupa biće formirana u aprilu, a druga u septembru.

USAF sudije su veoma cenjene i van granica naše države. Pored toga što sude sva takmičenja pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF) – juniorsku i seniorsku ligu tekl fudbala, fleg takmičenja u ženskoj, muškoj i konkurenciji za mlade (a od ove sezone i za seniore), naše sudije takođe učestvuju i u regionalnim ligama kao što su CEFL, AAFL, prvenstva Italije, Hrvatske i Slovenije.

USAF sudije su sudile i zvanične međunarodne utakmice, utakmice na svetskim i evropskim prvenstvima, kako za seniore, tako i za juniore, utakmice Lige šampiona, pa čak i Euro Bowl utakmicu. Kada se sve zbroji, sudije iz Srbije su osim u zemljama u regionu, sudile utakmice u SAD, Rusiji, Egiptu, Kuvajtu, Španiji, Švedskoj, Poljskoj i Mađarskoj.

Zanimljiva iskustva su na korak od vas. Sve što je potrebno jeste da se prijavite i dođete da se upoznamo i zajednički uživamo učestvujući u popularizaciji ovog zanimljivog sporta.

Čekamo vas!

Udruženje sudija američkog fudbala