Novi nazivi takmičenja. Snažnija podrška mlađim selekcijama

951

Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) ustanovila je nove nazive takmičenja u različitim uzrasnim kategorijama i troškove suđenja utakmica i turnira u 2016. godini

U okviru Srpske asocijacije američkog fudbala ustanovljena su takmičenja u sledećim uzrasnim kategorijama:

SENIORI
→ Prva liga Srbije
→ Druga liga Srbije
→ Treća liga Srbije
→ Seniorska fleg liga Srbije

JUNIORI
→ Juniorska liga Srbije

KADETI
→ Kadetska liga Srbije (nekada Youth liga Srbije)

PIONIRI
→ Pionirska fleg liga Srbije (U15)

ŽENE
→ Ženska fleg liga Srbije

Shodno promenama naziva takmičenja, definisano je i njihovo vreme održavanja. Najvažnija novina jeste da će Pionirska fleg liga Srbija biti duža i razdvojena na prolećni i jesenji deo prvenstva.

Prolećna takmičenja su: Prva, Druga i Treća liga Srbije, zatim Kadetska liga Srbije i Pionirska fleg liga Srbije (U15) – prolećni deo prvenstva.

Jesenja takmičenja su: Juniorska liga Srbije (U19), Pionirska fleg liga Srbije (U15) – jesenji deo takmičenja, Ženska fleg liga Srbije i Seniorska fleg liga Srbije.

Tokom leta planira se i organizovanju fleg lige / turnira na pesku, kao i organizacija kampova za one pozicije za koje se pokaže najveće interesovanje.

Snažnija podrška klubovima s mlađim i ženskim selekcijama

U skladu sa dugoročnim ciljevima i planom razvoja američkog fudbala u Srbiji, omasovljavanjem sporta i stalnom povećanju broja igrača u mlađim kategorijama na celoj teritoriji Republike, usvojena je odluka da SAAF snosi troškove suđenja takmičenja u tim rangovima, kao i u ženskoj konkurenciji.

Rade_Rakocevi_izjavaJedan od najvažnijih ciljeva SAAF-a u narednim godinama je omasovljavanje američkog fudbala u mlađim kategorijama i ovo je pravi korak u tom pravcu. Podržaćemo maksimalno klubove koji imaju mlađe i ženske selekcije, kao i razvoj fleg fudbala koji je osnova za jak i brojan juniorski i seniorski tekl program – izjavio je predsednik SAAF Rade Rakočević.

Shodno navedenim ciljevima, Srpska asocijacija američkog fudbala snosiće troškove suđenja sledećih takmičenja:

  • Juniorska liga Srbije (U19)
  • Kadetska liga Srbije
  • Pionirska fleg liga Srbije (U15)
  • Ženska fleg liga Srbije