Iskusni Amerikanac Majkl Meser novi trener „Veprova”

997

Iskusni američki trener Majkl Meser vodiće ekipu „Wild Boars” iz Kragujevca u predstojećoj sezoni, saopštio je taj klub. Majkl Meser će na toj poziciji zameniti Aleksandra Ristića Alfa, koji je tokom protekle sezone klub iz Kragujevca doveo do polufinala.

„Divlji veprovi” u novu sezonu ulaze s najvišim ambicijama, što su pokazali dovođenjem iskusnog američkog trenera. Predsednik „Wild Boarsa” Nemanja Čalija ističe da je za njih, kao i svake godine, najvažnije pitanje trenera te je uprava kluba u prethodnom periodu intenzivno radila na pronalaženju adekvatnog rešenja.

Majkl Meser

– „Veprovi” uvek žele da nešto novo nauče pa se nadamo da ćemo uz novog trenera ispuniti taj cilj. Pored toga, ideja je da cele godine novi glavni trener radi i s mlađim selekcijama, ali i s našim trenerima – izjavio je predsednik Nemanja Čalija, dodajući da će uprava kluba u dogovoru s trenerom u narednom periodu doneti odluku da li će angažovati igrače iz inostranstva i na kojim pozicijama.

Majkl Meser (eng. Michael Messer) u svojoj bogatoj karijeri je predvodio neke od najboljih evropskih timova. Šezdesetosmogodišnji stručnjak je trenersko znanje sticao kao glavni trener i defanzivni koordinator u nekoliko univerzitetskih i srednjoškolskih timova u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prvi evropski angažman imao je 2009. u švedskoj ekipi „Karlstad krusejders” (eng. Carlstad Crusaders), aktuelnim prvacima Lige šampiona, a naredne sezone predvodio je jedan od najboljih evropskih timova – trostruke prvake starog kontinenta, austrijsku ekipu „Svarko rejders” (eng. Swarco Raiders), u najtrofejnijem periodu u klupskoj istoriji.

Nakon toga, preuzeo je vođenje poljske ekipe „Vroclav devils” (eng. Wroclaw Devils). Doveo ih je do finala, u kom su tesno poraženi poenom razlike.

U sezoni 2012. godine na kratko se vratio u Ameriku, ali ovoga puta u poluprofesionalni seniorski tim „Rok kaunti rejdž” (eng. Rock County Rage), da bi u 2014. predvodio ekipu „Sikstinajners” iz Helsinkija (eng. Helsinki 69ers).