Đorđević i Petrović napadaju češki tron

1444

Defanzivni linijaši iz Mladenovca, koji su afirmaciju stekli u beogradskim SBB Vukovima, Filip Đorđević i Sava Petrović, naredne sezone nastupaće u redovima češkog vicešampiona, Pribram Bobcatsa.

I dok je Petrović prošle sezone igrao za turske Koč Ramse, Đorđeviću će ovo biti prvi inostrani angažman, za koji se odlučio i pored interesovanja još nekih klubova, preko sajta Europlayers.

– Bilo je pregovora i sa drugim timovima, poput Swarco Raidersa, Berlin Adlera i par manje poznatih, ali sam odlučio da pređem u Bobcatse zato što su u startu pokazali najveće interesovanje i ozbiljnost, pa smo vrlo brzo uspeli da se dogovorimo. Preporučio sam im još nekoliko igrača iz Srbije, a njihov izbor je pao na Savu Petrovića, sa kojim sam zajedno krenuo iz mladenovačkih Forestlandersa davne 2006 godine. Bilo je interesovanja i za druge igrače, međutim, nisu uspeli da se dogovore sa njima, jer su neki već potpisali za druge timove, a neki nisu bili u mogućnosti da napuste zemlju – otkriva Đorđević.

Srpski tandem put Češke krenuo je pre dva dana i tamo će ostati narednih šest meseci.

– Očekujem da će mi igranje u Češkoj doneti mnogo iskustva, kako na terenu tako i van njega, jer prvi put potpisujem za strani tim i selim se na neko vreme u drugu zemlju. Čeka nas težak zadatak, budući da su ambicije tima da se osvoji Češka liga, a to dosta zavisi i od nas i od drugih igrača, kako stranih, tako i domaćih. To su i moje ambicije, da vratim zlato kući – rekao je Đorđević.

On je dodao da će mu mnogo značiti i to što će igrati sa vrhunskim igračima poput trkača i lajnbekera sa Kolorado Univerziteta, na kom je strateg Vukova Šon Embri bio glavni trener.

– Zanimljivo je i to da tim dovodi i nekolicinu nemačkih igrača, kao i trenera, koji je po nacionalnosti Nemac, ali je vrhunski stručnjak, što potvrđuje činjenica da mu je prethodni angažman bio na Ole Miss koledžu (NCAA D1). Jako smo uzbuđeni oko svega ovoga i jedva čekamo da sve počne – istakao je Đorđević.

Bobcatsi su plasmanom u poslednja dva finala ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba, a ove godine pokušaće da prekinu dominaciju nezaustavljivih Prague Black Panthersa, koji su osvojili 15 titula, od moguće 22. Ukoliko uspeju, postali bi tek drugi šampionski tim van Praga, uz Ostrava Steelerse, kojima je to pošlo za rukom pre 19 godina.

– U 2016. ulazim sa sezonom igranja u inostranstvu iza sebe, što mi dosta olakšava stvari. Nakon srebra u Turskoj, igraću za titulu u Češkoj. Moj sadašnji tim takođe je bio vicešampion prošle sezone, a ove godine se ide na zlato. Sem Filipa i mene, igraće još tri Amerikanca, kao i par igrača iz Nemačke. Ovde sam par dana i već sam zadovoljan i oran za nove izazove – istakao je Petrović.