CEFL masovniji nego ikad, uz četiri srpska kluba

1325

Sezona 2016, ukupno 11. u istoriji CEFL-a, biće najmasovnija do sada, s obzirom na to da će se takmičiti čak 12 timova, među kojima i četiri srpska – SBB Vukovi Beograd, GAT Novi Sad Dukes, Imperatori Niš i Inđija Indians.

Liga će biti podeljena u tri konferencije, a društvo srpskim predstavnicima u „Istoku“ praviće Budapest Cowbells, trećeplasirani tim mađarskog prvenstva, koji je uz Imperatore i Indianse još jedan od debitanata. Oni će imati težak zadatak da se surpotstave najtrofejnijim Vukovima (6 titula) i aktuelnim šampionima, GAT Vojvodama.

Konferencija „Zapad“ sastoji se od tri tima, a zanimljivo da će svi oni igrati isti nacionalni šampionat – najjaču austrijsku ligu AFL. To su poslednjeplasirani sastav prošlogodišnjeg AFL-a, Graz Giantsi, povratnici u austrijsku elitu i CEFL, Cineplexx Blue Devilsi iz Hohenemsa i uz Vukove najstandardniji učesnik regionalnog takmičenja, Ljubljana Silverhawksi, koji će se u predstojećoj sezoni takmičiti u austrijskom prvenstvu.

U „Centru“ su svi debitanti izuzev Zagreb Patriotsa, koji su već nastupali u sezoni 2012. Tu su još slovenački timovi Kranj Alp Devils i Domžale Tigers, kao i Sarajevo Spartansi iz Bosne i Hercegovine.

Timovi će se međusobno sastajati u okviru svojih konferencija u regularnom delu sezone, posle čega će se prvoplasirani „Zapada“, u CEFL Bowlu XI, boriti za titulu sa pobednikom wild card utakmice između prvaka Centra i Istoka, 2/3. jula.