Viliks i Li u Legionarima

872

Simium Legionariesi će prvi put od uvođenja ovakvog formata takmičenja u SAAF-u igrati dve sezone zaredom u elitnom rangu, a pošto su im ambicije da tu i ostanu, angažovali su dvojicu pojačanja iz Amerike – Šona Viliksa (WR/QB) i Parisa Lija (RB/WR).

Dvadesetčetvorogodišnji Viliks dolazi iz Severne Karoline i pravi je univerzalac. Najviše je igrao na poziciji hvatača, ali se očekuje da će predvoditi napad Legije sa kvoterbeka. Igrao je čak i trkača, a u odbrani sejftija. Igrao je za Purpe Raiderse sa Mount Union Univerzitata iz Ohaja, u trećoj diviziji.

– Veoma sam uzbuđen što sam potpisao svoj prvi ugovor, kao i zbog prilike da nastavim sa fudbalom. Kada su me ljudi iz menadžmenta Legionara kontaktirali moja odluka je bila laka, i vrlo lako smo dogovorili saradnju. Uvek sam znao da će me fudbal odvesti na razna mesta, ali nikad nisam sanjao da će me odvesti u Evropu i omogućiti mi ovakvu šansu. Spreman sam i jedva čekam da pomognem momcima i timu, da se takmičim i pobeđujem u Srbiji, kao i da upoznam vaš narod, kulturu, i uz sve to, dobro se zabavljam – rekao je Viliks.

Paris Li je bivši student Džordžija Stejt Univerziteta (D1 FBS) i uglavnom je igrao trkača, ali se dobro snalazi i prilikom hvatanja.

– Zahvalan sam Bogu na ovoj prilici da nastavim svoju fudbalsku karijeru i postanem deo Sirmium Legionara. Od detinjstva sam znao da je fudbal put kojim želim da idem, ali nikad nisam zamišljao da me taj put vodi dovde. Ne samo da mi je pružena prilika da nastavim da ispunjavam svoje dečačke snove, imam šansu koja se pruža možda i jednom u životu, da putujem i upoznam drugu kulturu i način života, što bi mnogi želeli, a meni je fudbal to omogućio. Pregovori su trajali dugo, ali tokom čitavog procesa sam se osećao opušteno i kako je vreme prolazilo stekao sam poverenje u ljude iz tima sa kojima sam bio u kontaktu. Stvorila se neophodna veza, poklopile su nam se ambicije i razmišljanja, i veoma sam srećan što sam deo zelene porodice. Nestrpljiv sam da upoznam saigrače, grad i Srbiju – istakao je Li.