SAAF organizator Evropskog prvenstva u flegu

858

Srpska asocijacija američkog fudbala i grad Beograd biće organizatori prvog Evropskog prvenstva u flegu za uzrast do 15 godina, pod okriljem IFAF Evrope, prve nedelje avgusta 2016. godine.

Mikael Rus iz IFAF Evropa takmičarskog komiteta za Flag i Beach Flag bio je veoma zadovoljan kandidaturom Srbije.

– Svi mi se jako radujemo održavanju prvog Evropskom prvenstvu u flegu i veoma sam uzbuđen zbog neverovatnog aranžmana koji će Srpska asocijacija američkog fudbala napraviti u Beogradu. Igrači, treneri, zvaničnici i ostali učesnici imaće fantastično iskustvo i nema sumnje da će ovo biti sjajan start održivog razvoja fleg fudbala u Evropi – rekao je Rus.

Ovo će biti drugo uzastopno takmičenje koje je IFAF Evropa poverila Srbiji, s obzirom na to da je krajem jula na Voždovcu bio besprekorno organizovan „fajnal-for“ Lige šampiona.

– Želim da izrazim našu iskrenu zahvalnost IFAF Evropi na ovoj prilici. Srpska asocijacija američkog fudbala je veoma ponosna što je izabrana da ugosti evropsku smotru najmlađih takmičara. Siguran sam da će ovo biti pravi praznik američkog fudbala i sjajna šansa za promociju našeg sporta u Srbiji i regionu. Pokušaćemo da svim učesnicima predstavimo Srbiju i Beograd na najbolji mogući način i jedva čekamo da vidimo sve učesnike sledećeg leta u našem glavnom gradu – kazao je Rade Rakočević, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala.