Dva srpska tima u Ligi šampiona

1238

U trećem izdanju IFAF Evropa Lige šampiona, takmičiće se dva srpska tima – učesnici prethodna dva finala, beogradski SBB Vukovi, i debitanti, aktuelni prvaci Srbije, novosadski GAT Dukesi.

Sastavi grupa još uvek nisu objavljeni, ali je izvesno da će 13 timova biti raspoređeno u tri grupe od po tri ekipe i jednu sa četiri.

Vojvode su među devet klubova koji će debitovati, a od „starosedelaca“, pored Vukova, tu su još samo branioci trofeja, Carlstad Crusaders (Švedska), Istanbul Bogazici Sultans (Turska) i Milano Seamen (Italija).

Srbija će, uz Tursku, imati najviše predstavnika, jer iz Istanbula dolazi i srpska kolonija, Koc Ramsi, koji će debitovati na evropskoj sceni.

Kao i prethodnih godina, neće biti klubova iz Nemačke lige, ali će zato učestvovati četvrtoplasirani tim austrijskog šampionata, Danube Dragonsi.

Zanimljivo da neće biti timova iz nekoliko država koje su u prethodne dve godine dale pet od osam učesnika „fajnal-fora“ – Francuske (Thonon Black Panthers dva puta i Elancourt Templiers), Velike Britanije (London Blitz) i zemlje prvih šampiona – Finske (Helsinki Roosters). Od država koje su ranije učestvovale, predstavnika neće imati ni Španci, Holanđani i Slovenci.

U takmičenje su se uključile još Rusija (St.Petersburg Griffins) Poljska (vicešampioni Wroclaw Panthers) Češka (trećeplasirani tim Prague Lions) Mađarska (vicešampioni Budapest Wolves), Portugalija (polufinalisti Lisboa Devils), dok je u Danskoj došlo do promene predstavnika, pa će učesnike prethodna dva izdanja zameniti novi šampioni, Triangle Razorbacks.

Spisak učesnika Lige šampiona 2016:
Belgrade SBB Vukovi (Srbija)
Budapest Wolves (Mađarska)
Carlstad Crusaders (Švedska)
Istanbul Bogazici Sultans (Turska)
Istanbul Koc Rams (Turska)
Lisboa Devils (Portugal)
Milano Seamen (Italija)
Novi Sad Dukes (Srbija)
Prague Lions (Češka)
St.Petersburg Griffins (Rusija)
Vejle Triangle Razorbacks (Danska)
Vienna Danube Dragons (Austrija)
Wroclaw Panthers (Poljska)