Embri i Mekdauel ponovo u Vukovima

849

Posle dve sezone pauze, američki stručnjak Šon Embri ponovo će zauzeti mesto na sajdlajnu beogradskih SBB Vukova, a u „čopor“ se vraća i jedan od najboljih trkača kog su Beograđani imali, Brendon Mekdauel, koji će mu biti asistent.

Embri je Vukove, u sezonama 2012. i 2013, doveo do dve titule srpskog šampiona i jedne u CEFL ligi, a u isto vreme bio je i selektor reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio C Evropsko prvenstvo i bio peti na B smotri starog kontinenta.

Uz Mekdauela, koji je čak četiri godine proveo u beogradskom klubu, u Embrijevom stručnom štabu su Igor Ilić, Blažo Bojić, Bogdan Đurđević, te Petar Vitorović koji će biti trener-igrač.

MEKDAUEL HENRIKS1

– Uzbudljiva su ovo vremena za mene, jer mi je ukazana prilika da se vratim u SBB Vukove i krenem u pohod na titulu. Stvarno sam zahvalan klubu što ima veru u mene i moje mogućnosti i što me je pozvao nakon nekog vremena kojeg sam proveo van Evrope. Američki fudbal u Srbiji je svakako osnažen u poslednje dve godine, pa ćemo se stručni štab i ja radovati izazovima u vidu susreta sa nekim izvrsnim rivalima – rekao je Embri.

Američki stručnjak je najavio Vukove u potpuno novom ruhu.

– Ofanzivno, igraćemo brzo, što će doneti uzbuđenja i poene. U odbrani ćemo doneti čvrstinu i – udarce! Uz sjajan tim mojih saradnika, stručni štab će pomoći da se ovaj tim vrati dominaciji. Bićemo drugačiji nego što smo ikada dosad bili. Jedva čekam da dođem u Beograd, gde će naš moto za rivale biti lupos veniunt ad vos! (Vukovi dolaze po vas) – poručio je Embri.