JLS: Finalni okršaj Mamuta i Veprova u Kikindi

889

Finalna utakmica Juniorske lige Srbije odigraće se u nedelju, od 13 sati, na stadionu FK ŽAK u Kikindi, gde će domaći Mammothsi ugostiti Kragujevac Wild Boarse.

Kikinđanima je ovo prvo finale u istoriji, dok će se Veprovi u poslednjoj bici za Trofej „Veljka Makojevića“ naći četvrti put, treći uzastopni.

Mamuti su u izuzetno neizvesnoj grupi „Sever“ na kraju uspeli da sačuvaju lidersku poziciju, uprkos minimalnom porazu od SBB Vukova (7:6), jedinom u sezoni, a zatim su u polufinalu eliminisali Jagodina Black Hornetse (33:7).

– Prvenstvo je samo po sebi bilo uzbudljivo, dosta jakih protivnika, putovanja, igranja četiri vikenda zaredom. Startovali smo sa 17 igrača, da bi u polufinalnu utakmicu ušli sa samo 14. Ovo je najveći uspeh kluba do sada, što ne znači da ćemo se time zadovoljiti. Naš cilj za ovu sezonu je da osvojimo prvenstvo – istakao je Branislav Fekete glavni trener Mamuta.

Kragujevčani su se do sada jednom okitili naslovom prvaka Juniorske lige Srbije, a nema sumnje da u Kikindu odlaze po drugi pehar.

– Wild Boarsi su super ekipa koja je u finalu već tri godine zaredom i dosta ulaže u mlađe kategorije. Zbog te činjenice da su u trećem uzastopnom finalu, njima bih prepustio ulogu favorita. Održavanje ovog finala u Kikindi će privući mnoge dečake i devojčice da se pridruže našem klubu, koji se iz meseca u mesec širi, naravno i popularizovati americki fudbal u ovom delu Srbije – smatra Fekete.

juniori mamuti strsljenovi

Sa druge strane Kragujevčani u finale ulaze sa velikom dozom respekta prema svemu što su Kikinđani odradili ove sezone.

– Ekipa Mamuta je apsolutno iznenađenje ove juniorske sezone. Samim tim, oni žele da kompletiraju jednu savršenu priču i da ta generacija ostane upamćena kao generacija koja je osvojila prvu titulu za Kikinđane u istoriji kluba. To je izuzetno veliki motiv, a ako se tome još pridoda i to da igraju na domaćem terenu, onda smo svi sigurni da je to tim koji će staviti na muke svakog protivnika. Imaju dobre pojedince na terenu kao i dobre trenere pored njega, koji su, ispostavilo se, vredno radili proteklih godina, tako da ovaj ulazak u finale nije slučajan – smatra Aleksandar Ristić Alf, ofanzivni koordinator Veprova.

Wild Boarsi su imali perfektnu sezonu. Posle 5-0 u regularnom delu, u tesnom polufinalu savladali su Sirmium Legionariese (22:17).

– Ulazimo u utakmicu malo rasterećenije, jer smo već više puta bivali u finalima. Neki igrači iz ovaog sasatava ne samo što imaju iza sebe već nekolko finalnih susreta u različitim kategorijama, već osvojili i par medalja. To je naša jedina prednost u nedelju. Daćemo sve od sebe, pre svega mislim na stručni štab, da što bolje taktički spremimo naše igrače, ali ne sumnjam da će i kikindski koučevi uraditi isto. Iako nikada nismo igrali međusobno, dosta se dobro poznajemo – kaže Ristić.

Jedan od najboljih srpskih stratega veruje da će pobediti tim sa manjim brojem grešaka.

– To je ipak Juniorska liga. Biće treme, straha, uzrujano i pre svega emotivno. Ko se bude bolje snašao da iskontroliše sve ove fakotre, a time verovatno i smanji broj grešaka na meču, taj će trijumfovati u nedelju. U svakom slučaju očekuje nas odličan i neizvestan meč igrača koji su budućnost ovog sporta u nas. Dođite da ih vidite – zaključio je Ristić.

Jedna od glavnih uzdanica Veprova je kvoterbek juniorske reprezentacije, Aleksa Đokić, koji je prošle godine osvojio zlato sa youth selekcijom, a ove sjajno predvodio juniorski tim do finala.

– Svi u timu se radujemo ovom finalu. Zajedno smo se trudili da ispravimo sve propuste, iz utakmice u utakmicu. U ovo finale ulazimo neporaženi, pa očekujemo veoma zanimljivu i neizvesnu utakmicu. U prethodnom meču smo startovali relativno loše, ali smo u drugom poluvremenu stvari podigli na viši nivo i kao tim zajedno došli do finala – otkriva Đokić.

Ovaj sedamnaestogodišnjak je bio učesnik i u prethodna dva finala Juniorske lige, pa zna šta očekuje njegovu ekipu.

– Maksimalno smo spremni za finale i daćemo sve od sebe da titulu vratimo u Kragujevac. Ekipa Kikinde je pokazala da nije lak rival i da nas očekuje veoma neizvestan meč, iako je njima ovo prvo finale. Mi ćemo dati sve od sebe da zaustavimo svaku njihovu taktiku i svojom igrom slomimo svaki njihov otpor – kazao je Đokić.