JLS Sever: Legionari u polufinalu, Mamuti i Vukovi u direktnom okršaju

772

Za razliku od grupe „Jug“ u kojoj je pitanje samo ko će sa koje pozicije u plej-of, u Juniorskoj ligi Srbije grupa „Sever“ polufinalisti će biti poznati tek u nedelju, nakon poslednjeg, sedmog kola.

Doduše, računica je dodatno olakšana odustajanjanjem Pirate Dragonsa od odigravanja utakmice sa Sirmium Legionariesima, pa se tim iz Sremske Mitrovice, uz službenu pobedu (35:0), plasirao u doigravanje.

Ostaje samo da se vidi sa kog mesta, što će zavisiti od ishoda meča Kikinda Mammothsa i SBB Vukova Beograd, u nedelju, od 14 sati, na Gradskom stadionu u Kikindi.

Kikinđani bi u slučaju pobede završili ligaški deo sa maksimalnim učinkom (6-0), dok bi Legionari (5-1) bili drugi, ispred Vukova (4-2).

Međutim, ukoliko Beograđani trijumfuju u Kikindi, sva tri tima imala bi skor 5-1, a odlučivao bi poen količnik u međusobnim duelima. Zahvaljujući visokoj pobedi nad Vukovima (27:0) i blažem porazu od Mamuta (21:6), Legionari (poen razlika +12) su sigurni u svakoj kombinaciji, čak bi mogli i do prvog mesta, ukoliko Vukovi (trenutno -27) pobede sa više od tri, a manje od 39 poena razlike. Mamute (trenutno +15) čak i poraz do dva poena razlike sigurno ostavlja na prvom mestu, ispred Legionara, a mesto u plej-ofu bi prepustili Vukovima samo ako izgube sa više od 21 poena razlike.

Dakle, moguća su četiri epiloga u slučaju pobede Vukova:
1. manje od tri poena razlike: 1. Mamuti, 2. Legionari, 3. Vukovi
2. od četiri do 21 razlike: 1. Legionari, 2. Mamuti, 3. Vukovi
3. od 22 do 38 razlike: 1. Legionari, 2. Vukovi, 3. Mamuti
4. više od 39 razlike: 1. Vukovi, 2. Legionari, 3. Mamuti

Nemanja Vučković, risiver i sejfti Mammothsa, istakao je da njegov tim u poslednju utakmicu u grupnoj fazi ulazi neporažen i da ima velike ambicije i vere da će tako ostati do plej-ofa, a sličnog mišljenja je i njegov saigrač, tajtend i lajnbeker Dušan Novaković.

– U poslednje kolo ulazimo kao jedini neporaženi tim u diviziji. Svakako da sam zadovoljan uspehom, ali sam siguran da ovde nije kraj. Sve utakmice odigrane do sada bile su zaista naporne, pogotovo kada igrate sa 14 igrača, ali smo se spremali za ovo niz prethodnih meseci i pokazali da smo za sada najspremniji tim grupe „Sever“, Vukovi su jak tim, ali sam poprilično siguran da iz ove utakmice izlazimo kao pobednici i nastavljamo naš put ka tituli – rekao je Novaković.

Zavesu na grupu „Sever“ spustiće Pančevo Panthersi i Inđija Indiansi, u nedelju od 14.30 sati, na terenu SC „Mladost“ u Pančevu.

Ovo će biti direktan okršaj za četvrto mesto, pošto oba tima u njega ulaze sa skorom 2-3. Zanimljivo je da su ovi timovi i otvorili sezonu, pošto su se sastali u pripremnom periodu, kada su Indiansi na istom mestu ubedljivo slavili – 39:0.

– Ovu sezonu smo otpočeli pripremnom utakmicom protiv rivala koji nas očekuje u poslednjem kolu. Cele sezone smo radili naporno, dizali nivo igre iz nedelje u nedelju i borili se zajedno do kraja protiv svakog protivnika. Iako sezona nije prošla kako smo očekivali, nismo klonuli duhom. Mi verujemo da smo dobra ekipa i nadam se da ćemo to dokazati u nedelju. Bolji dokaz za to, od pobede nad ekipom koja nas je dominantno nadigrala u predsezonskoj utakmici ne postoji. Daćemo sve od sebe da godinu završimo pobedom, na svom terenu, pred svojom publikom – rekao je Bojan Kovačević, glavni trener Pantera.

Slobodni su Novi Sad Wild Dogsi.