JLS Jug: Stršljenovi i Veprovi za prvo mesto

824

U derbiju poslednjeg, petog kola Juniorske lige Srbije grupa „Jug“, ovogodišnji polufinalisti, Jagodina Black Hornetsi i Kragujevac Wild Boarsi odlučiće ko će sa prve pozicije u plej-of, u nedelju, 13 sati, na stadionu FK „Trnava“ u Jagodini.

Oba tima upisala su maksimalan učinak u dosadašnjem toku takmičenja, a dele prva dva mesta u po broju postignutih i primljenih poena. Divlji veprovi su bili najefikasniji sa poen količnikom 150:25, dok su Stršljenovi imali najčvršću odbranu, sa samo 10 primljenih poena, uz 124 postignuta.

Prošlogodišnji okršaj ovih rivala, na istom mestu, ubedljivo je pripao Kragujevčanima (30:9), ali Jagodinci ove sezone igraju znatno bolje, pa se očekuje neizvesna borba.

– Od Jagodine očekujem tvrdu igru u odbrani. Za razliku od prošle sezone, ozbiljni su kandidati za titulu, što pokazuju njihova igra i stanje na tabeli. Smatram da ulaz u plej-of sa prve pozicije dosta znači, jer to donosi prednost domaćeg terena i domaće publike. Dobro smo trenirali protekle nedelje i očekujem da ćemo kroz fer i korektnu igru ostvariti novu pobedu – rekao je Marko Gavrilović, standardni sejfti Veprova.

U još jednom direktnu podelu pozicija, ali ovoga puta trećeg i četvrtog mesta, Niš Imperatori dočekuju Čačak Angel Warriorse koji su zaustavljeni u odbrani titule, u nedelju, od 12 sati, na terenu SC „Čair“.

Imperatori su upisali prve dve pobede u juniorskom takmičenju, a nema sumnje da će želeti da sezonu završe na trećem mestu, dok Čačani trenutno imaju samo jedan trijumf i daleko su od prošlogodišnje forme.

U poslednjem meču grupe „Jug“ sastaju se jedini timovi koji ne znaju za ukus pobede u dosadašnjem toku lige, Kraljevo Royal Crownsi i Požarevac Pastuvi, u nedelju od 14 sati, na Atletskom stadionu u Kraljevu. Kraljevčani su do sada zabeležili tri poraza, a Pastuvi jedan više.