Srbija dobila rivale na B Evropskom prvenstvu

2129

Nakon završetka kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo B grupe, IFAF Evropa objavila je raspored ovog takmičenja.

Za razliku od prethodnih godina, reprezentacije su podeljene u dve divizije, od po četiri ekipe i svaka će odigrati po dva meča – polufinale i susret za konačni plasman.

Srbija će igrati na Turniru 1, na kom će snage najpre odmeriti sa Švajcarskom, a zatim će u zavisnosti od ishoda u tom duelu, koplja ukrstiti sa odgovarajućim timom iz drugog polufinala u kom se sastaju Italija i Izrael, u meču za prvo ili treće mesto.

Zanimljivo da je Srbija sa dva najveća konkurenta na ovom turniru odigrala poslednja dva prijateljska meča pred duel sa Mađarima i oba puta slavila – protiv Italije u Linjanu (34:31) i Švajcarske u Vinterturu (17:0), a od Švajcaraca je bila bolja i u finalu Evropskog prvenstva C grupe, 2014. godine (20:14).

Kao najbolje rangirani tim, Italija je stekla pravo za domaćinstvo, a IFAF će konačnu odluku o mestu odigravanja turnira doneti u decembru.

U drugoj grupi sastaju se: Velika Britanija – Rusija i Češka – Holandija, a prioritet domaćinstva imaće Britanci.

Okvirni datumi za odigravanje turnira su poslednji vikend avgusta i prva dva vikenda septembra, 2016. godine.

Pobednici grupa će se zatim, 2017. godine, boriti protiv Švedske i Danske za preostala dva mesta na Evropskom prvenstvu A grupe 2018.