JLS Sever: Bitka za prvo mesto

882

Ovog vikenda na programu je kompletno peto kolo Juniorske lige Srbije grupa „Sever“, posle kog će se na vrhu tabele izdvojiti jedan tim.

Naime, na otvaranju kola je derbi jedina dva neporažena tima severne divizije, Kikinda Mammothsa i Sirmium Legionariesa, u subotu od 14 sati, na stadionu FK „ŽAK“.

Oba tima do sada su ostvarila po tri pobede i pored toga što su na deobi vodeća dva mesta, zauzimaju i prve dve pozicije po broju postignutih i primljenih poena. Mamuti su postigli najviše – 81, uz 14 primljenih, dok Legionari protivniku nisu dopustili nijedan poen, a postigli su 66.

– U narednu utakmicu ulazimo sa velikom željom da nastavimo pobednički niz. Ovo je duel dve, do sada, neporažene ekipe i taj podatak govori sam za sebe koliko je utakmica bitna. Pre svega na psihološkom planu, a i zbog pozicije na tabeli. Naša odbrana je pokazala zavidan nivo u prethodnim mečevima, i očekujem da tako i nastave i daju preko potrebnu sigurnost našem napadu – rekao je Neven Dokić, defanzivni koordinator Legionara.

Prošle sezone Kikinđani su namučili Legiju u Sremskoj Mitrovici i poklekli posle velike borbe (13:6).

– Mamuti su ekipa koja već nekoliko godina igra u neznatno promenjenom sastavu u juniorskoj konkurenciji i veoma dobro se znamo. Samim tim što su uz nas jedina neporažena ekipa pokazuju da su dobro uigran i nezgodan rival. Međutim, verujem u naše momke i ukoliko pružimo svoj maksimum i rezultat će biti pozitivan za nas – kazao je Dokić.

U drugoj utakmici kola, Inđija Indiansi pokušaće da se vrate u igru za plej-of na gostovanju Wild Dogsima, na terenu tog tima na Novosadskom sajmu, u nedelju od 12 sati.

Zajedničko za oba sastava je da su do sada uspeli da pobede samo Pirate Dragonse, a Divlji psi imaju poraz više, jer još uvek nisu bili slobodni.

Kolo zatvara okršaj začelja tabele između Pančevo Panthersa i Pirate Dragonsa, u nedelju u 15 časova, na terenu SC „Mladost“.

Panteri do sada imaju samo službenu pobedu nad Novosađanima, dok su Beograđani prikucani za dno tabele sa četiri poraza, pa će oba tima pokušati da dođu do prvog trijumfa na terenu.