JLS Jug: Nastavak pohoda Stršljenova i Veprova

927

U okviru trećeg kola Juniorske lige Srbije grupa „Jug“, u nedelju će se odigrati dve utakmice.

Od 13 časova, na terenu SC „Glavinci“, do sada neporaženi Jagodina Black Hornetsi dočekaće niške Imperatore, koji su svoj jedini meč izgubili ubedljivo u Kragujevcu (34:0).

Stršljenovi su, sa druge strane, oba duela lako rešili u svoju korist i to na gostovanjima u Kraljevu (29:2) i Požarevcu (35:0), pa nema sumnje da će pokušati da nastave niz i pred domaćom publikom.

– U prethodne dve utakmice pokazali smo disciplinu i dobru organizaciju napada i odbrane. Bogat roster nam omugućava da nam igrači daju svoj maksimum u svakom trenutku igre. Nikog ne potcenjujemo, željni smo dobrih utakmica. Negujemo naš sistem igre koji do sada nije zapažen u našoj ligi. Očekujemo pozitivan rezultat – rekao je Stefan Milutinović, koordinator odbrane Jagodinaca.

Prošle sezone Black Hornetsi su debitantsku pobedu u juniorskoj konkurenciji ostvarili upravo u nišu (20:12).

– Prošlogodišnji susret u Juniorskoj ligi protiv Imperatora nam je bio jedno veliko iskustvo. Tada smo ostvarili prvu pobedu u tom takmičenju. Bila je dobra i fer utakmica i nadam se da će tako biti i ovog puta. Naporno treniramo, daćemo svoj maksimum, pa neka bolji pobedi – kazao je Stevan Ristić, kvoterbek Stršljenova.

U 15 sati i drugi neporaženi tim u diviziji, Kragujevac Wild Boarsi, ugostiće debitante u takmičenju, Požarevac Pastuve, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Uz već pomenuti poraz od Jagodinaca, Pastuvi su ubedljivo poklekli i u Čačku (36:6), pa nemaju šta da izgube u duelu sa aktuelnim vicešampionom. Sa druge strane, Kragujevčani su nakon startne pobede nad Imperatorima ostvarili veliki trijumf u derbiju u Čačku i revanširali se Ratnicima za poraz u prošlogodišnjem finalu (38:19).

– Kako sezona odmiče naš tim je sve spremniji i uigraniji, pa očekujem dobru utakmicu i protiv Požarevca. Daćemo sve od sebe da pred domaćom publikom ostvarimo još jednu važnu pobedu i napravimo korak više ka plej-ofu. Pobeda protiv Čačka nam je donela još veće samopouzdanje, a ujedno smo ispravili i sve greške. Pošto se do sada nikada nismo susretali sa Pastuvima, maksimalno motivisani ćemo pokušati da sprečimo svako njihovo tajno oružje u napadu i da uz naš ritam igre dođemo do pobede – istakao je Aleksa Đokić, kvoterbek juniorske reprezentacije Srbije iz redova Veprova.