SF: Kreće i seniorski fleg, u trci 11 timova

1409

Od ove godine, pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala, startovaće Fleg liga Srbije u seniorskoj konkurenciji, u kojoj će se od 27. septembra nadmetati 11 klubova, raspoređenih u tri grupe.

Ligaški deo sezone sprovešće se kroz dva turnira, po principu „svako sa svakim“, posle čega će prvoplasirani timovi po istom sistemu odmeriti snage na finalnom turniru, 17. oktobra.

U grupi „Sever“ sastaće se Sirmium Legionaries, Pančevo Panthers, Inđija Indians i novajlije Novi Beograd Orlovi.

Grupu „Centar“ čine Kraljevo Royal Crowns, Obrenovac Hawks i povratnici u takmičenja, Smederevo Bedemi.

U grupi „Jug“ su Bor Golden Bears, Vitezovi Pirot, Jagodina Black Hornets i još jedni debitanti Vranje Vrane.

Ovog vikenda na terenima će se naći dve grupe. Domaćini Grupe “Jug” biće Bor Golden Bearsi, koji će na stadionu FK Rudar “Jama”, od 14 časova ugostiti svoje rivale.

Vatreno krštenje imaće i beogradski Orlovi, koji su domaćini turnira Grupe “Sever”, i koji će na stadionu FK “Sava”, u Bloku 45, sa početkom od 11 časova dočekati timove iz svoje skupine.

– Naša osnovna namera je da popularišemo fleg fudbal u što ranijem uzrastu među decom od 5 do 8 godina, dok je seniorski fleg tim nastao kao rezultat želje da se tim sa Novog Beograda već ove sezone okuša u ozbiljnijem takmičenju i stekne značajno iskustvo za sledeće godine. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini iskusnim gostujućim timovima i pružimo što jači otpor – rekao je Slavko Dukić, predsednik Orlova.