Dame kreću u borbu za titulu

1114

Posle prošlonedeljnog starta Juniorske lige Srbije, u nedelju će takmičenje započeti i dame.

I ove sezone, kao i prošle, u Ženskoj fleg ligi Srbije takmičiće se devet klubova, ali će oni umesto dosadašnje dve, biti podeljeni u tri grupe. Svaki tim će u ligaškom delu biti po jednom domaćin turnira koji će se igrati po principu „svako sa svakim“, a zatim će se prvoplasirani timovi kvalifikovati za finalni turnir.

Prve će na teren izaći ekipe iz grupe „Sever“, Novi Sad Wild Dogs, Sirmium Valkyries i Kikinda Orange Tribe, u nedelju, od 11 sati, na Novosadskom sajmištu.

U diviziji „Centar“ bronzane sa prošlogodišnjeg šampionata, beogradske SBB Vučice, ugostiće vicešampionke Pančevo Panthers Ladies i Obrenovac Hawks, u nedelju od 14 časova, na stadionu BRK na Adi Ciganliji.

Dvostruke prvakinje, Kragujevac Wild Cats, koje su u dosadašnja dva izdanja pretrpele samo jedan poraz, odbranu titula započeće nedelju dana kasnije, na svom terenu, u grupi „Jug“, a rivalke će im biti Kraljevo Royal Crowns i Bor Golden Bears.

Pobednici grupa izboriće plasman na finalni turnir, na kom će svi međusobno odmeriti snage, a tim koji sakupi najviše bodova postaće šampion.

FOTO: M. Mihajlović