NAJBOLJI IMPORT 2015: Vilijem Pauel (Dukes)

639

Najmanje dileme oko izbora najboljeg u 2015. godini, prema glasovima trenera Sportklub Prve lige Srbije, bilo je prilikom odabira prvog među importima. Kada se uzme u obzir da je Novosađane poveo do najvećih dostignuća u istoriji kluba, nije neočekivano što je u žestokoj konkurenciji priznanje odneo ove godine fantastični Vilijem Pauel.

Žestoku konkurenciju Pauel je imao u još dvojici takođe fenomenalnih individualaca, međutim, njegovih 26 poena koje je dobio od trenera bilo je nedostižno. Drugo mesto zauzeo je sjajni Ričard Sajmjuel iz Imperatora (18 poena), a treći je bio Toni Vašington iz Vukova (16 poena).

Sa čak 26 tačdaunova na šest utakmica (više od 4 po utakmici) regularnog dela šampionata (16 trčanjem, 5 hvatanjem, 5 pasom), Pauel je u toj kategoriji daleko odmakao konkurenciji (Samjuel 16, Rajli 12). Osim što je suvereno vladao po broju postignutih tačdaunova, svoje mesto našao je u TOP 5 sve tri napadačke kategorije, pa je tako završio kao drugi najbolji po broju pretrčanih jardi (557) i uhvaćenih jardi (385), dok je zauzeo i peto mesto među kvoterbekovima sa 632 bačene jarde.

Glasanje import 2015